Prvi ovogodišnji kontingent Zastavinog lovačkog, sportskog i oružja za ličnu odbranu, namenjenog kupcima u SAD, krenuće naredne sedmice. Zastava-Oružje će, saznaje Danas, američkom tržištu isporučiti lovačke karabine, malokalibarske puške i pištolje u ukupnoj vrednosti od oko 500.

Prvi ovogodišnji kontingent Zastavinog lovačkog, sportskog i oružja za ličnu odbranu, namenjenog kupcima u SAD, krenuće naredne sedmice. Zastava-Oružje će, saznaje Danas, američkom tržištu isporučiti lovačke karabine, malokalibarske puške i pištolje u ukupnoj vrednosti od oko 500.000 dolara. Kragujevačka fabrika će posredstvom Remingtona američko tržište u toku 2008. plasirati oružje u vrednosti od 3,2 miliona dolara.
Beograd – Srbija bi godišnje uštedela oko pet miliona evra ukoliko bi sva domaćinstva zamenila samo jednu običnu sijalicu, štedljivom sijalicom, izjavila je juče stručnjak za osvetljenje kompanije Filips Anita Krivošić. On je na konferenciji za novinare kazala da bi se godišnje zamenom samo jedne štedljive sijalice u oko tri miliona domaćinstava u Srbiji uštedelo oko 500 miliona kilovat-sati električne energije. „Obična sijalica za mesec dana uz šest sati dnevnog rada potroši 18 kilovat-sati električne energije, dok štedljiva sijalica potroši 3,6 kilovat-sati ili za 14,4 kilovat sati manje“, kazala je Krivošićeva. Prema njenim rečima, domaćinstva bi upotrebom samo jedne štedljive sijalice godišnje uštedela oko 3,2 evra, dok bi za osam godina koliko je prosečan vek trajanja ovih sijalica ušteda oko 25,6 evra.
Kraljevo – Nekoliko stotina radnika Magnohroma juče je na jedan sat blokralo saobraćaj na raskrsnici dve najveće ulice u Kraljevu, protestujući zbog teškog materijalnog položaja i neisplaćenih zarada. Protest radnika Magnohroma koji predvode članovi Odbora za zaštitu ovog preduzeća nastavljen je zatim protestnom šetnjom ulicama Kraljeva koja je završena pred zgradom Skupštine opštine. „Radnici će ponovo krenuti na put u Beograd naredne nedelje. Očekujemo da nas prime oni koji su odgovorni za stanje u Magnohromu, a to su premijer Koštunica, Dinkić i Đelić“, rekao je predsednik odbora Slavko Purić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari