U Ministarstvu rudarstva i energetike Srbije kažu da nemaju informaciju da će ruska delegacija ove sedmice doći u Srbiju na nastavak pregovora o prodaji Naftne industrije Srbije. U ministarstvu nisu mogli da preciziraju kada će ruski predstavnici doći u Srbiju, ali su naglasili da su oni jedini sa srpske strane ovlašćeni da pregovaraju sa Rusima o Sporazumu o energetskoj saradnji u oblasti naftne i gasne privrede, koji je 25.

U Ministarstvu rudarstva i energetike Srbije kažu da nemaju informaciju da će ruska delegacija ove sedmice doći u Srbiju na nastavak pregovora o prodaji Naftne industrije Srbije. U ministarstvu nisu mogli da preciziraju kada će ruski predstavnici doći u Srbiju, ali su naglasili da su oni jedini sa srpske strane ovlašćeni da pregovaraju sa Rusima o Sporazumu o energetskoj saradnji u oblasti naftne i gasne privrede, koji je 25. januara potpisan u Moskvi. Sa ruske strane, kako su dodali, za realizaciju Sporazuma je ovlašćeno jedino Ministarstvo industrije i energetike Rusuje. Generalni direktor NIS Srđan Bošnjaković najavio je juče da bi ruska delegacija ove sedmice trebalo da dođe u Srbiju, gde će se sa predstavnicima srpske vlade dogovoriti o detaljima ugovora o kupovini te kompanije. Prema sporazumu iz januara, Gaspromnjeft, deo kompanije Gasprom, trebalo bi da za 51 odsto kapitala NIS plati 400 miliona dolara i investira 500 miliona dolara u modernizaciju proizvodnje do kraja 2012. godine.
Beograd – Veće javne nabavke, kako je predviđeno Predlogom Zakona o javnim nabavkama, oglašavaće se, osim u Službenom glasniku Srbije i na Portalu Uprave za javne nabavke. Prema važećim odredbama, obaveza je naručioca da javne nabavke oglašavaju u jednim dnevnim novinama, a ubuduće bi od toga bile izuzete nabavke u vrednosti većoj od pet miliona dinara za dobra i usluge i 20 miliona dinara za radove. „Uvođenjem specijalizovanog portala javnih nabavki obezbedilo bi se oglašavanje na jednom mestu, ali i značajno smanjenje troškova, jer bi takvo oglašavanje bilo besplatno, dok su procenjeni godišnji izdaci za oglašavanje u dnevnim novinama u Srbiji najmanje dva miliona evra“, kaže direktor Uprave za javne nabavke Predrag Jovanović i dodaje da će portal postati efikasan instrument Uprave za javne nabavke u proveri i kontroli regularnosti postupaka javnih nabavki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari