U Brodogradilištu u Apatinu porinut je prvi prekookeanski brod koji je napravljen posle sankcija. To je znak da strane kompanije ponovo dolaze u Apatin da grade brodove. Brod je nosivosti 4.500 tona, dužine 89,9 metara i širine 14,14 metara, a za njegovu izgradnju potrošeno je 1.

U Brodogradilištu u Apatinu porinut je prvi prekookeanski brod koji je napravljen posle sankcija. To je znak da strane kompanije ponovo dolaze u Apatin da grade brodove. Brod je nosivosti 4.500 tona, dužine 89,9 metara i širine 14,14 metara, a za njegovu izgradnju potrošeno je 1.100 tona čelika. Trup broda biće isporučen holandskoj firmi Veka, a unutrašnje opremanje obaviće se u Holandijia. Pre i za vreme sankcija u apatinskom Brodogradilištu izgrađena su četiri prekookeanska broda, nosivosti oko 6.000 tona. Prema rečima Mladena Manojlovića, tehničkog direktora Brodogradilišta, u toku je izgradnja još jednog prekookeanskog broda, a rade se i rečne samohotke. Iz serije Damen za Holanđane dosad je isporučeno devet, a gradi se deseta i jedanaesta samohotka dužine 110 metara, širine 11,45 metara. Za partnere iz Holandije ove godine izgrađeno je i pet remorkera.
Sremska Mitrovica – U Sremskoj Mitrovici, prošlog vikenda, otvoren je tržni centar kompanije M-Rodić. Ukupna površina objekta koji se nalazi u najužem centru grada je oko 3.300 kvadratnih metara, pri čemu supermarket zauzima oko 900 kvadrata, i u ponudi ima više od 7.000 domaćih i stranih proizvoda. Predsednik UO M-Rodić Stanka Čurović naglasila je da je ovo drugi objekat u Sremu otvoren u istoj nedelji i da su posle Inđije došli u Mitrovicu onako kako su obećali, kao i da im je namera da se šire. Koordinator opštinskog tima za infrastrukturni i privredni razvoj Branislav Nedimović rekao je da je otvaranje ovakvih objekata značajno za Sremsku Mitrovicu, s obzirom na to da će samo u ovom supermarketu posao naći više od 50 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari