Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je juče da će za dve do tri nedelje biti rešeno pitanje kompenzacije Vojovodini za koncesiju za izgradnju autoputa od Horgoša do Požege. Đelić je u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanje poslanika Aleksandra Martona iz Lige socijaldemokrata Vojvodine, rekao da je o zahtevima Vojvodine, koji se odnose na koncesiju, bilo reči na sednici Vlade Srbije.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je juče da će za dve do tri nedelje biti rešeno pitanje kompenzacije Vojovodini za koncesiju za izgradnju autoputa od Horgoša do Požege. Đelić je u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanje poslanika Aleksandra Martona iz Lige socijaldemokrata Vojvodine, rekao da je o zahtevima Vojvodine, koji se odnose na koncesiju, bilo reči na sednici Vlade Srbije. „Očekujem da se u roku koji neće preći dve do tri nedelje održi sastanak sa predstavnicima Vojvodine“, rekao je Đelić i potvrdio da je o nadoknadi Vojvodini za koncesiju razgovarao sa predsednikom Izvršnog veća Vojvodine Bojanom Pajtićem.
Beograd – Narodna banka Srbije saopštila je juče da će intervenisati na deviznom tržištu samo u slučaju ozbiljih poremećaja ili kretanje kursa dinara koje bi ugrozilo ciljanu baznu inflaciju. „Iako je poslednjih dana došlo do značajnijeg slabljenja dinara NBS je spremna da reaguje samo ukoliko vidi ozbiljne znake poremećaja na deviznom tržištu ili kumulativno kretanje kursa ka nivou koji može da ugrozi baznu inflacije“, ističe se u saopštenju centralne banke. Dinar je i juče nastavio dvosedmično slabljenje prema evru, tako da je zvanični kurs danas iznosio 80,8432 dinara za jedan evro. To znači da je dinar od 13. novembra do danas oslabio za 4,18 odsto prema evru. Bazna inflacija u ovoj godini, prema ranije postavljenim ciljevima NBS, trebalo bi da bude između četiri i osam odsto u 2007. godini, u prvih 10 meseci dostigla je 3,9 odsto, a prema najavama guvernera Radovana Jelašića do kraja godine bi mogla da iznosi oko 4,5 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari