Kanadska kompanija Dandi plemeniti metali saopštila je juče da je u južnoj Srbiji, u okolini Surdulice pronašala značajne količine molibdena i renijuma. Kako se navodi u saopštenju, Dandi je započeo izradu preliminarnu studije za eksploataciju nalazišta u Surdulici, koja bi trebalo da bude završena u prvom tromesečju 2008.

Kanadska kompanija Dandi plemeniti metali saopštila je juče da je u južnoj Srbiji, u okolini Surdulice pronašala značajne količine molibdena i renijuma. Kako se navodi u saopštenju, Dandi je započeo izradu preliminarnu studije za eksploataciju nalazišta u Surdulici, koja bi trebalo da bude završena u prvom tromesečju 2008. godine, a nakon toga će početi izradu studije izvodljivosti. Kanadska kompanija je 2005. godine započela istraživanje u oblasti Mačkatice i Borovika, gde je prikupljanjem uzoraka pronašla povišene vrednosti sadržaja rude molibden, koja se dodaje za povećanje trvdoće čelika, kao i povećan sadržaj bakra i zlata. U ovom trenutku kompanija DPM ima devet bušačkih garnitura u Surdulici, a do danas su završene 42 bušotine u Mačkatici i devet na Boroviku, Kompanija Dandi dobila je dozvolu za geološka istraživanja i eksploataciju minerala i na tri nalazišta u istočnoj Srbiji, na planini Crni vrh, u blizini Bora.
Beograd – Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije i Međunarodna izložba mašina, alata i repromaterijala za drvnu industriju održaće se na Beogradskom sajmu od 12. do 18. novembra. Na sajmovima će biti prikazani najnoviji trendovi u oblasti proizvodnje, dizajna i marketinga nameštaja, repromaterijali, mašine i alati za obradu drveta, a biće izloženi i proizvodi iz grana i delatnosti koje prate industriju nameštaja. Kako se navodi u saopštenju Beogradskog sajma, učešće na 45. međunarodnom sajmu nameštaja prijavilo je oko 600 izlagača, od kojih je 150 iz 20 zemalja. Pored firmi iz Italije, Austrije, Nemačke, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Crne Gore, koje tradicionalno izlažu na Beogradskom sajmu, predstaviće se i firme iz Grčke, Poljske, Španije, Češke, Mađarske, Rumunije, Turske, Bugarske, Danske, Francuske, Švedske, Švajcarske, Tajvana, Kine, Indonezije i Sri Lanke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari