Japan je do sada u Srbiju uložio devet miliona evra u TAM BAS program, dok su donacije te zemlje dostigle dva miliona evra, izjavio je juče japanski ambasador u Beogradu Tadaši Nagai (Tadashi). Nagai je na seminaru u Valjevu posvećenom rešavanju problema klaničnog otpada, precizirao da su među donatorskim projektima i tri škole u valjevskom kraju a ove godine je odobrena i treća faza tog programa koja obuhvata još 72 preduzeća, u šta će biti uložena dodatna četiri miliona evra.

Japan je do sada u Srbiju uložio devet miliona evra u TAM BAS program, dok su donacije te zemlje dostigle dva miliona evra, izjavio je juče japanski ambasador u Beogradu Tadaši Nagai (Tadashi). Nagai je na seminaru u Valjevu posvećenom rešavanju problema klaničnog otpada, precizirao da su među donatorskim projektima i tri škole u valjevskom kraju a ove godine je odobrena i treća faza tog programa koja obuhvata još 72 preduzeća, u šta će biti uložena dodatna četiri miliona evra. Trenutno, Srbija je zemlja sa najviše TAM projekata u oblasti zaštite životne sredine, uštede energije, razvoju biznisa koji vode žene, kontrole troškova i finansijskog menadžmenta.
Čačak – Ministar bez portfelja zadužen za Nacionalni investicioni plan (NIP) Dragan Đilas izjavio je juče u Čačku da je do sada realizovana polovina finansijskih sredstava iz budžeta ovogodišnjeg NIP, koji je iznosio oko 550 miliona evra. Đilas je na konferenciji za novinare izrazio očekivanje da će za tri i po meseca, koliko je ostalo do kraja godine, biti iskorišćeno što više preostalih sredstava iz NIP. On je ponovio da neiskorišćena sredstva NIP neće moći da se prenesu za sledeću godinu. Đilas je takođe precizirao da će u 2008. godini projekti NIP biti finansirani ne samo sredstvima iz budžeta Srbije, kao do sada, već i kreditima evropskih investicionih fondova. Ministar bez portfelja zadužen za NIP razgovarao je u Čačku sa predstavnicima gradova Moravičkog i Šumadijskog okruga o načinu konkurisanja za NIP za sledeću godinu, čiji se konkurs završava za četiri dana. On je pozvao predstavnike tih gradova da konkurišu sa što više regionalnih projekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari