Biserka Petrekanić iz Tavankuta bila je prva od 36 poljoprivrednika Severnobačkog i Severnobanatskog okruga, uključujući i opštinu Kula, koji su juče sa predstavnicima Izvršnog veća Vojvodine potpisali ugovor o dugoročnom kreditiranju voćarske i vinogradarske proizvodnje. Na konkursu je odobreno je 87 kredita, u ukupnoj vrednosti od oko 260 miliona dinara, od čega je na teritoriju Subotice otišlo 30 odsto, a od te sume polovina je dodeljena poljoprivrednicima Tavankuta, koji su bili najbrojniji na konkursu.

Biserka Petrekanić iz Tavankuta bila je prva od 36 poljoprivrednika Severnobačkog i Severnobanatskog okruga, uključujući i opštinu Kula, koji su juče sa predstavnicima Izvršnog veća Vojvodine potpisali ugovor o dugoročnom kreditiranju voćarske i vinogradarske proizvodnje. Na konkursu je odobreno je 87 kredita, u ukupnoj vrednosti od oko 260 miliona dinara, od čega je na teritoriju Subotice otišlo 30 odsto, a od te sume polovina je dodeljena poljoprivrednicima Tavankuta, koji su bili najbrojniji na konkursu. U Vojvodini je zahvaljujući ovakvim aktivnostima Fonda do sada zaposleno oko 12 hiljada radnika, a na osnovu ovog programa i uz sredstva iz ovog konkursa očekuje se zapošljavanje oko 200 novih radnika.
Zrenjanin – Na tender za kupovinu 60 odsto fabrike šećera Zrenjanin, najstarije šećerane u Srbiji, ponudu je dostavio jedino biznismen Filip Cepter, rečeno je agenciji Beta u Odboru za upravljanje tom fabrikom. Kako je navedeno u javnom pozivu Agencije za privatizaciju, na prodaju je ponuđeno 11.817.714 akcija u vlasništvu Akcijskog fonda i 295.262 akcije u vlasništvu Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje. Član Odbora za upravljanje fabrikom Milorad Rodić rekao je da je početna cena šećerane, čiji dugovi iznose približno 600 miliona dinara, oko 105 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari