Lozničko preduzeće za proizvodnju konfekcije Moda, biće ponuđeno na prodaju 25. oktobra po početnoj ceni od 15,5 miliona dinara, navedeno je na internet sajtu Agencije za privatizaciju. Zainteresovani kupci, prijave za učešće na licitaciji, mogu da dostave do 17. oktobra. Ukupna procenjena vrednost kapitala preduzeća ponuđenog na prodaju iznosi 64,7 miliona dinara, a obavezan minimum investicija novog vlasnika 21,8 miliona dinara, objavila je Agencija za privatizaciju .

Lozničko preduzeće za proizvodnju konfekcije Moda, biće ponuđeno na prodaju 25. oktobra po početnoj ceni od 15,5 miliona dinara, navedeno je na internet sajtu Agencije za privatizaciju. Zainteresovani kupci, prijave za učešće na licitaciji, mogu da dostave do 17. oktobra. Ukupna procenjena vrednost kapitala preduzeća ponuđenog na prodaju iznosi 64,7 miliona dinara, a obavezan minimum investicija novog vlasnika 21,8 miliona dinara, objavila je Agencija za privatizaciju . U Modi je nakon realizacije socijalnog programa kojeg je prošle godine prihvatilo 357, na spisku zaposlenih ostalo 140 radnika. Za isplatu otpremnina u tom preduzeću Ministarstvo rada i socijalne politike Srbije obezbedilo je 106 miliona dinara. Konfekcija „Moda“, koja je nekada zapošljavala 1.200 radnika i 70 odsto proizvodnje izvozila, prestala je sa radom u februaru 2002. godine. Prema podacima lozničkog odeljenja Regionalne privredne komore Valjevo, u Loznici je do sada ukupno privatizovano 19 društvenih preduzeća, od čega četiri po starom zakonu o privatizaciji, dok 18 firmi još nije privatizovano.
Beograd – Kompanija Donkafe najavila je da će u sredu 19. septembra otvoriti novu fabrika u Šimanovcima u koju je uloženo 10 miliona evra. Kako se navodi, kapacitet fabrika će u prvoj fazi biti prerada 18.000 tona kafe godišnje, a plan je da se poveća na 30.000 tona, što je jednako godišnjoj potrošnji kafe u Srbiji. Donkafe pokriva oko 35 odsto tržišta kafe u Srbiji, a u ovoj godini planira se proizvodnja 9.500 tona i profit od 3,9 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari