Članovi nadzornog odbora slovenačke naftne kompanije Petrol do kraja meseca treba da odluče o osnivanju preduzeća Petrol Gas Grup u Novom Sadu. Kako saznaje ljubljanski list Dnevnik iz nezvaničnih izvora, preko tog preduzeća Petrol želi da ojača svoje prisustvo u Srbiji gde namerava da otvori i nove benzinske pumpe.

Članovi nadzornog odbora slovenačke naftne kompanije Petrol do kraja meseca treba da odluče o osnivanju preduzeća Petrol Gas Grup u Novom Sadu. Kako saznaje ljubljanski list Dnevnik iz nezvaničnih izvora, preko tog preduzeća Petrol želi da ojača svoje prisustvo u Srbiji gde namerava da otvori i nove benzinske pumpe. Ako se to ostvari, bio bi to još jedan dokaz ozbiljnog zastoja u pregovorima Petrola sa ruskim Lukoilom oko formiranja zajedničkog preduzeća, ocenjuje Dnevnik, i navodi da je Lukoil u zajedničko preduzeće trebalo da uloži i svoje benzinske pumpe u Srbiji. Predsednik nadzornog odbora Petrola je pre nekoliko meseci izjavio da Petrol u vreme pregovora sa Lukoilom ne sme zanemariti vlastiti razvoj.
Podgorica – Crnogorsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je „Mančmelou klasik“, proizvod Jafe iz Crvenke, zdravstveno ispravan i da ne sazdrži bakteriju salmonelu, prenose podgorički mediji. Institut za zdravlje je nakon laboratorijske kontrole ispravnosti proizvoda ustanovio da je konzumiranje „Mančmelou klasika“ na području Crne Gore „u potpunosti sigurno“, te da je taj slatkiš mikrobiološki ispravan. Slovenija, Hrvatska i BIH su krajem prošle nedelje povukli sa tržišta Jafin proizvod, nakon što je u Sloveniji, navodno, pronađena salmonela. Iz fabrike biskvita Jafa iz Crvenke ranije je saopšteno da su rezultati superanalize slatkiša „Mančmelou“ pokazali da taj proizvod nije zaražen salmonelom.
Valjevo – Stečajnom upravniku, koji je vodio stečaj u Fabrici stočne hrane Unip u Valjevu određena je preliminarna nagrada od 50.700 evra u neto iznosu (bruto oko 61.200). potvrđeno je Beti u Trgovinskom sudu u tom gradu. Trgovinski sud nije prihvatio visinu nagrade od oko 8,7 miliona dinara, ili oko 107.500 evra, koju je, po važećem Pravilniku o osnovama i merilima za određivanje konačne visine nagrade za rad stečajnih upravnika i naknade stvarnih troškova, obračunao sam stečajni upravnik.
Jagodina – Načelnik za privredu Skupštine opštine Rekovac Predrag Đorđević izjavio je da je zbog dugotrajne suše rod kupine u toj opštini ozbiljno ugrožen. Đorđević je rekao da je rod kupine dobar, ali da će prinosi biti drastično smanjeni, ako ne padne kiša. Prema njegovim rečima, trenutna cena kupine je oko 90 dinara za kilogram i plaća se odmah po preuzimanju robe, što pokazuje da je namenjena isključivo izvozu. Prošle godine je najviša cena kupine bila 95 dinara po kilogramu i to u finišu berbe, gotovo ista cena sada je dostignuta u vreme početka zrenja što obećava dobre prihode ako bude kiše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari