Za akcije šabačke fabrike Zorka-Zaštita bilja po drugi put nije bilo zainteresovanih kupaca. Akcije su imale minimalnu cenu od 20 dinara, ali ni to nije privuklo eventualne kupce. Ova nekad uspešna fabrika, koja je sredstvima za zaštitu bilja pokrivala čak 40 odsto tržišta SFRJ, posle raskida kupoprodajnog ugovora našla se u nezavidnoj situaciji.

Za akcije šabačke fabrike Zorka-Zaštita bilja po drugi put nije bilo zainteresovanih kupaca. Akcije su imale minimalnu cenu od 20 dinara, ali ni to nije privuklo eventualne kupce. Ova nekad uspešna fabrika, koja je sredstvima za zaštitu bilja pokrivala čak 40 odsto tržišta SFRJ, posle raskida kupoprodajnog ugovora našla se u nezavidnoj situaciji. Bivši vlasnik Živan Jojić podigao je hipotekarni kredit koji znatno opterećuje poslovanje i to je jedan od razloga zašto nema zainteresovanih kupaca. Ipak, prema proceni direktora fabrike Branislava Mišića, najvećim poveriocima, Meridijan banci i šabačkom koncernu Farmakom MB, nije u interesu da firma ode u stečaj. Zato će se narednih dana razgovarati sa poveriocima kako bi se pronašlo rešenje, jer u ovoj fabrici radi oko 500 radnika. Oni su prošle godine nekoliko meseci štrajkovali zbog neispunjavanja obaveza sada već bivšeg vlasnika, ali se posle toga situacija nije popravila. Agencija za privatizaciju odbija da prihvati bilo kakvu odgovornost za postojeće stanje iako je bilo brojnih upozorenja da se kupoprodajni ugovor ne poštuje.
Budva – U Budvi trenutno boravi 35.000 turista, što je povećanje za 28 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a od ukupnog broja registrovanih gostiju, stranaca je 33.920. Prema podacima Turističke organizacije opštine Budva (TOB), u hotelima je smešteno 11.990 gostiju, među kojima je i 320 domaćih. I kampovi beleže bolju popunjenost nego lane i to za 17 odsto, a za tu vrstu smeštaja duž Budvanske rivijere se odlučilo 1.100 inostranih turista. U odmaralištima trenutno boravi 5.000 inostranih turista, ili 11 odsto više nego prošle godine u isto vreme, navode u TO Budva. U privatnom smeštaju je zabeleženo povećanje od 62 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, tako da se za taj vid smeštaja odlučilo 17.000 gostiju među kojima je 850 domaćih. „S obzirom da na Budvanskoj rivijeri ne postoji precizan statistički podatak o broju gostiju u privatnom smještaju, navodi se samo procena broja gostiju koji borave u toj vrsti smeštaja“, navode u TO Budva. Turisti koji borave na području Budvanske rivijere, inače, tokom protekle sedmice su se žalili na izvođenje građevinskih radova tokom sezone za šta je na telefon Ministarstva turizma za žalbe pristigla 21 prijava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari