Na tenderu za prodaju 51,9 odsto kapitala Beogradske industrije piva (BIP) prvorangirani ponuđač je konzorcijum firmi United Nordic Beverages iz Švedske i Alita iz Litvanije, saopštila je juče Agencija za privatizaciju. Drugorangirani ponuđač je Pivovarna Laško iz Slovenije. Konzorcijum je za preuzimanje većinskog vlasništva u BIP-u ponudio cenu od 21,4 miliona evra, donosno 4,5 evra po jednoj akciji, kao i investicioni program u vrednosti od 5,1 milion evra.

Na tenderu za prodaju 51,9 odsto kapitala Beogradske industrije piva (BIP) prvorangirani ponuđač je konzorcijum firmi United Nordic Beverages iz Švedske i Alita iz Litvanije, saopštila je juče Agencija za privatizaciju. Drugorangirani ponuđač je Pivovarna Laško iz Slovenije. Konzorcijum je za preuzimanje većinskog vlasništva u BIP-u ponudio cenu od 21,4 miliona evra, donosno 4,5 evra po jednoj akciji, kao i investicioni program u vrednosti od 5,1 milion evra. Pivovarna Laško je ponudila cenu od 11,8 miliona evra, odnosno 2,5 evra po akciji, i investicioni program u vrednosti od devet miliona evra. Tender za prodaju BIP bio je u maju privremeno obustavljen na zahtev Direkcije za imovinu, koja je tražila da se ponovo utvrdi vrednost imovine države koju koristi to preduzeće.
Beograd – Ministar trgovine i usluga Predrag Bubalo razgovarao je juče u Beogradu sa izvršnim direktorom Svetske banke Mišelom Mordasijem, koji je zadužen i za Srbiju. Kako se navodi u saopštenju, sagovornici su razmenili mišljenja o daljim strateškim pravcima delovanja u Srbiji, koja je u Svetskoj banci dobila status srednje razvijene zemlje. Na sastanku je, takođe, razgovarano o novim projektima Svetske banke, koji bi podstakli razvoj sektora trgovine i usluga u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari