Hidroelektrana Pirot godišnje proizvede više od sto miliona kilovat-sati struje, izjavio je juče direktor te elektrane Jovan Stevčić, i dodao da je „u prvih pet meseci ove godine proizvedeno samo 14 miliona kilovat-sati struje, jer je zbog tople zime i slabih padavina dotok vode u akumulaciju bio slab“.

Hidroelektrana Pirot godišnje proizvede više od sto miliona kilovat-sati struje, izjavio je juče direktor te elektrane Jovan Stevčić, i dodao da je „u prvih pet meseci ove godine proizvedeno samo 14 miliona kilovat-sati struje, jer je zbog tople zime i slabih padavina dotok vode u akumulaciju bio slab“. Stevčić je objasnio da posle poslednjih padavina u akumilaciji Zavoj ima vode za proizvodnju još 63,5 miliona kilovat-sati struje. „To nam daje nadu da ćemo ispuniti godišnji plan“, rekao je Stevčić. On je naglasio da je ta elektrana počela sa radom u oktobru 1990. godine, i da je od tada proizvela milijardu i 650 miliona kilovat-sati struje.
Beograd – Agencija za privatizaciju objavila je javni poziv za tendersku prodaju sto odsto društvenog kapitala Novosadske fabrike kablova, u vlasništvu Fonda za razvoj Srbije. Tenderska dokumentacija već je dostupna zainteresovanima, a rok za dostavljanje ponuda za učešće na ovom tenderu je 13. jul, objavljeno je na sajtu Agencije za privatizaciju. Investitor, između ostalog, mora da ispuni uslov da proizvodi i trguje kablovima i provodnicima najmanje tri godine u kontinuitetu i da je ostvario prihod od 30 miliona evra. Uslov može biti i da se kao kupac pojavi finansijski investitor sa ukupnom imovinom vrednijom od sto miliona evra, ili investitor koji je 2006. poslovnu godinu završio sa prihodima iznad 50 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari