Gemaks metali koji posluju u sastavu firme Gemaks opstala je zahvaljujući tome što ju je kupio Đorđo Antelj. Preduzeće je od trenutka preuzimanja deset puta uvećalo proizvodnju. Svojevremeno je proizvodilo 10 do 12 tona, a danas čak 100 tona metalnih konstrukcija – naglasio je direktor tog preduzeća Petar Tankosić.

Gemaks metali koji posluju u sastavu firme Gemaks opstala je zahvaljujući tome što ju je kupio Đorđo Antelj. Preduzeće je od trenutka preuzimanja deset puta uvećalo proizvodnju. Svojevremeno je proizvodilo 10 do 12 tona, a danas čak 100 tona metalnih konstrukcija – naglasio je direktor tog preduzeća Petar Tankosić. On je podsetio da je svojevremeno stečajna uprava pokušala da proda Rad metal koji je poslovao u sastavu Rad internacionala u stečaju konzorcijumu firmi Koka-kole i Knaufa, ali da do realizacije tog posla nije došlo, jer pomenuti konzorcijum nije hteo da preuzme radnike i nastavi delatnost, već samo da kupi halu i zemljište. Tankosić navodi da je Rad metal otišao u stečaj, zato što je preuzeo i deo dugova firme Rada. On je ukazao da se nakon te neuspešne prodaje pojavio Antelj koji se ponudio da preuzme svih 57 radnika, dugove od 11 miliona dinara i obezbedi poslove za velike klijente. Antelj je uhapšen zbog sumnje da je stečajnom upravniku firme Rad Miljku Živojinoviću dao mito od 70 hiljada evra, kako bi mu ovaj mimo zakona dodelio zemljište u posedu te kompanije na Batajničkom putu. Tu lokaciju su, zajednički kupili Gemaks i Koka-kola bez prethodne saglasnosti Odbora poverilaca koja je bila neophodna, jer su prodavci Rad i Kopinvest bili u stečaju. U krivičnoj prijavi se navodi da je pomenuta lokacija bila kupljena neposrednom pogodbom rukovodstva Rada, kao i da su na ovaj način stečajni poverioci Rada bili oštećeni za sedam miliona evra, koliko je zaradila Anteljeva firma.
Zagreb – Hrvatska turistička Adriatika.net Grupa postala je većinski vlasnik turističke agencije Džoli trevel iz Beograda, saopštio je juče Adriatika.net. Time su završeni višemesečni pregovori kojima je ta beogradska agencija iz statusa strateškog partnera prešla u status ravnopravne članice hrvatske turističke grupacije. Iz Adriatika.neta ističu da će Džoli travel zauzeti važno mesto u Grupi kao partner za širenje na tržišta Srbije, Bugarske i Rumunije. Kako prenosi Hina, u Adriatica.netu juče nisu želeli da kažu koliki su udeo u vlasništvu beogradske agencije preuzeli, niti za koliko novca, ali su naglasili da će to doprineti ostvarenju planiranog cilja Grupe za ovu godinu – dolazak na vodeću poziciju u turističkom poslovanju regiona. Ističu da je Džoli trevel respektabilna turistička agencija sa odličnom tržišnom pozicijom, kvalitetnom uslugom i visokim nivoom profesionalnosti, što su bili glavni razlozi za akviziciju te agencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari