Fabrika sladoleda u Staroj Pazovi prva je i jedina fabrika sladoleda u Jugoistočnoj Evropi sa sertifikatom HACCP i ISO 9001. Sertifikati su znak da je proizvodnja sladoleda usklađena sa najvišim svetskim standardima higijene i bezbednosti hrane. Procesu dobijanja sertifikata prethodila je investicija oko šest miliona evra.

Fabrika sladoleda u Staroj Pazovi prva je i jedina fabrika sladoleda u Jugoistočnoj Evropi sa sertifikatom HACCP i ISO 9001. Sertifikati su znak da je proizvodnja sladoleda usklađena sa najvišim svetskim standardima higijene i bezbednosti hrane. Procesu dobijanja sertifikata prethodila je investicija oko šest miliona evra. Novac je uložen u modernizaciju proizvodnje, od čega je 3,5 miliona evra investirano u izgradnju nove hladnjače, kapaciteta devet miliona komada sladoleda – izjavio je Spiros Pirgidis, generalni direktor Nestle ajs krim Srbija, dodajući da ova fabrika sa oko 700 zaposlenih proizvede šest hiljada tona sladoleda godišnje. Kompanija Delta prodata je prehrambenoj kompaniji Nestle za 240 miliona evra, a do ove godine zvanično ime kompanije u Srbiji je Nestle ajskrim Srbija. Posle integracije neke od međunarodno poznatih Nestle robnih marki sladoleda proizvode se u fabrici u Novoj Pazovi, a pripremljena i paleta sladoleda sa novim ukusima i dodacima voća, keksa, krema, kakao sirupa, pa će tako ove godine Nestle ajs krim ponuditi tržištu 25 novih proizvoda.
Beograd – Oportjuniti banka Novog Sada objavila je juče da će, pored kreditiranja malih i srednjih preduzeća i poljoprivrede, moći da obavlja i usluge platnog prometa pošto je krajem aprila dobila licencu Narodne banke Srbije. Na konferenciji za novinare u Beogradu, predsednik Izvršnog odbora Oportujuniti banke Stjuart Vajt kazao je da je promena statusa nakon četiri i po godine poslovanja kao Oportjuniti štedonica omogućena promenom Zakona o bankama. „Oportuniti štedinica je do 2002. godine do sada odobrila 10.400 kredita u ukupnom iznosu od 27 miliona evra kojima je omogućeno otvaranje 3.700 novih radnih mesta i očuvano 27.000 postojeći radnih mesta“, naveo je on.
Banjaluka – Predstavnici regionalnih privrednih komora Banjaluke i Kraljeva potpisali su juče sporazum o saradnji koji bi trebalo da doprinese smanjenju deficita u robnoj razmeni Republike Srpske sa Srbijom. Predsednik Privredne komore Banjaluke Nikola Tolimir izjavio je da sporazum daje priliku proizvođačima iz RS da svoje proizvode više plasiraju na tržište Srbije, kao i da se pokrivenost uvoza izvozom u trgovini sa Srbijom poveća sa trenutno 33 odsto. On je novinarima rekao da se očekuju nova ulaganja privrednika iz Srbije u banjalučku regiju, ali i Bosnu i Hercegovinu. Predsednik Privredne komore Kraljeva Mladomir Novaković podsetio je da je Srbija kupovinom Telekoma Srpske i otvaranjem pogona Hemofarma u Banjaluci pokazala interesovanje za ulaganje u RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari