Turistička organizacija Srbije podržala je internet prezentaciju najlepših suvenira Srbije, koji se mogu naći na adresi www.SUVENIRISRBIJE.com Kako bi se uvećala ponuda suvenira, atraktivnih za strane turiste koji posećuju srpske turističke centre, stalno je otvoren i konkurs za proizvođače suvenira, koji moraju biti unikatni, ručno izrađeni i napravljeni od materijala karakterističnih za naše podneblje.

Turistička organizacija Srbije podržala je internet prezentaciju najlepših suvenira Srbije, koji se mogu naći na adresi www.SUVENIRISRBIJE.com Kako bi se uvećala ponuda suvenira, atraktivnih za strane turiste koji posećuju srpske turističke centre, stalno je otvoren i konkurs za proizvođače suvenira, koji moraju biti unikatni, ručno izrađeni i napravljeni od materijala karakterističnih za naše podneblje. Kako je objavljeno na sajtu TOS, najznačajnija karakteristika suvenira u ponudi je da karakterišu Srbiju i omoguće strancu da sa sobom odnese mali deo slike onoga što je prilikom boravka imao priliku da doživi i vidi. Na portalu se nalaze i opisi regija Srbije, važnijih turističkih događaja, poznatih zdanja i ličnosti i manifestacija koje su proslavile Srbiju.
Čelarevo – Kompanija Karlsberg Srbija prva kod nas uvela je novu liniju za pakovanje točenog piva po sistemu draft master. „Kvalitet, zadovoljstvo potrošača i inovativnost najvažniji su postulati kompanije Kalsberg Srbija. Srbija se na ovaj način našla u društvu Švedske, Danske i Portugalije kao četvrta zemlja u sistemu Karlsberg koja je uvela ovaj novi sistem. Ovaj poslovni potez predstavlja još jednu novinu u cilju zadovoljenja sofisticiranih potreba naših potrošača za kvalitetnim pivom. Draft Master sistem koristiće se za sva piva iz portfolija kompanije: lav, tuborg, kalsberg i holsten pivo“, rekao je Isak Šeps, generalni direktor Kalrsberga za jugoistočnu Evropu. Sistem draft master podrazumeva zamenu metalnih buradi za točeno pivo plastičnim PET buradima zapremine 20 litara. Njegova prednost je u očuvanju svežine piva četiri do pet puta duže nego kod starog sistema. Radi zaštite životne okoline kompanija Karlsberg je ostvarila dogovor sa svim korisnicima PET buradi za njihovu reciklažu.
London – Kanadski izdavač Tomson pregovara o kupovini Rojtersa za oko 13 milijardi evra kako bi stvorio najveću svetsku kompaniju ekonomskih vesti i finansijskih podataka, saopštile su dve kompanije. Prema uslovima iz predloženog dogovora, izvršni direktor Rojtersa Tom Gloser postaće izvršni direktor grupe Tomson-Rojters, navele su kompanije u zajedničkom saopštenju. Porodica Tomson, koja poseduje 70 odsto te kompanije sa sedištem u Torontu, posedovala bi posle preuzimanja akcija 53 odsto kombinovane kompanije. Kompanija Tomson pokriva pravo, finansije, medicinu i naučna istraživanja. Kombinovana kompanija Tomson-Rojters imaće tržišni kapital od oko 45 milijardi dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari