Kompanija MK komerc apelovala je na nadležne da zaustave licitaciju i davanje u zakup državne zemlje koju već obrađuju preduzeća, u suprotnom broj radnika u tim firmama biće smanjen. Kako ističu u MK komercu, „licitacijom te zemlje remeti se normalno poslovanje preduzeća koje je zasnovano na obradi velikih površina, uz znatno smanjene troškove proizvodnje, a maksimalne učinke.

Kompanija MK komerc apelovala je na nadležne da zaustave licitaciju i davanje u zakup državne zemlje koju već obrađuju preduzeća, u suprotnom broj radnika u tim firmama biće smanjen. Kako ističu u MK komercu, „licitacijom te zemlje remeti se normalno poslovanje preduzeća koje je zasnovano na obradi velikih površina, uz znatno smanjene troškove proizvodnje, a maksimalne učinke. Oni koji sada po nerealno visokim cenama licitiraju zakup državne zemlje, suočavaju se sa nemogućnošću da na tim parcelama profitabilno i konkurentno posluju, što nosi rizik da obradive oranice ne budu na pravi način iskorišćene“, ističe se u saopštenju. Iz MK komerca naglašavaju da će se aktivno uključiti u kontrolu isplate nerealno licitiranih zakupa zemlje u preduzećima u kojima se pojavljuj kao većinski vlasnici licitirane zemlje, kako bi zaštitili svoje poslovanje i sprečili štetne posledice ovakvih licitacija na lokalnu zajednicu i šire okruženje.
Beograd – Srbija je u prva tri meseca ove godine iz Italije uvezla obuću u vrednosti od 7,2 miliona evra, što je za 40 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopštio je italijanski Institut za spoljnu trgovinu u Beogradu. Italija je prošle godine izvezla u Srbiju obuću u vrednosti od 22 miliona evra, odnosno za 6,3 odsto više nego u 2005, navodi se u saopštenju. ICE je najavio i da će sutra, u beogradskom hotelu Interkontinental biti organizovana prezentacija Konzorcijuma Toskana šu fešn iz Fućekija. U saopštenju se navodi da će dvanaest firmi predstaviti mušku i žensku obuću visokog i srednje-visokog kvaliteta, sa akcentom na zanatskoj izradi. Prezentacija je namenjena specijalizovanoj publici koja posluje u sektoru obuće.
Kraljevo – Ukupna procenjena vrednost 70 odsto kapitala preduzeća za proizvodnju i spoljnu i unutrašnju trgovinu Papirpromet iz Kraljeva iznosi oko 280 miliona dinara. Depozit za učešće na aukciji Papirprometa, koja je zakazana za 31. maj, iznosi 13,9 miliona dinara, a budući vlasnik biće u obavezi da u to preduzeće investira oko tri miliona dinara. Kraljevački Papirpromet raspolaže distributivnim centrom površine 5.000 kvadratnih metara, proizvodnim pogonom od 288 kvadratnih metara, poslovnicom u Čačku i poslovnom zgradom od 207 kvadratnih metara. Osnovna delatnost Papirprometa je štampanje, prerada papira, proizvodnja svezaka, mikrofilmovanje i trgovina. U firmi je zaposleno 107 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari