Duvanska industrija Niš, koja posluje u sastavu kompanije Filip Moris Interenšnal, ostvarila je prošle godine dobit od 4,7 milijardi dinara, kao i prihod koji je za 160 odsto veći u odnosu na 2005. godinu, saopšteno je juče u DIN Filip Moris. U saopštenju se navodi da su ovakvi rezultati posledica unapređenja proizvodnih programa kroz inovacije domaćih i međunarodnih brendova cigareta.

Duvanska industrija Niš, koja posluje u sastavu kompanije Filip Moris Interenšnal, ostvarila je prošle godine dobit od 4,7 milijardi dinara, kao i prihod koji je za 160 odsto veći u odnosu na 2005. godinu, saopšteno je juče u DIN Filip Moris. U saopštenju se navodi da su ovakvi rezultati posledica unapređenja proizvodnih programa kroz inovacije domaćih i međunarodnih brendova cigareta. Rezultat unapređenja je i povećanje prodaje internacionalnog brenda „marlboro“ za 31 odsto u odnosu na 2005. godinu. Kompanija je saopštila i da je nakon tenderske privatizacije DIN 2003. godine u kapital, tehnologiju, opremljenost, kadrove i novu organizaciju uložila više od 50 milijardi dinara.
Budva – Na Jadranskom sajmu u Budvi juče je otvoren 31. međunarodni sajam nameštaja i opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo, na kojem učestvuje više od 230 proizvođača i distributera iz Crne Gore i inostranstva. Na toj sajamskoj manifestaciji, najvećoj u poslednje četiri decenije, izlagaće i firme koje proizvode opremu za domaćinstva, poslovni prostor i dekoraciju, iz kako navode organizatori, 21 zemlje. Među prisutnima su izlagači iz Austrije, Bangladeša, Belgije, BIH, Velike Britanije, Indonezije, Italije, Japana, Južne Koreje, Kine, Makedonije, Nemačke, Poljske, Slovenije, Srbije, Turske, Francuske i Holandije. Na sajmu koji će trajati do 1. aprila, biće nagrađeni radovi pristigli na javni konkurs za najbolje idejno enterijersko- dizajnersko rešenje hotelske dvokrevetne sobe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari