U prisustvu republičkog ministra energetike i rudarstva Radomira Naumova, juče su u Beogradu predstavnik italijanske firme Acegas Aps Frančesko Điakomin i predsednici opština Arilje Zoran Mićović i Požege Milan Stevović, potpisali sporazum o formiranju zajedničke kompanije SIGAS.

U prisustvu republičkog ministra energetike i rudarstva Radomira Naumova, juče su u Beogradu predstavnik italijanske firme Acegas Aps Frančesko Điakomin i predsednici opština Arilje Zoran Mićović i Požege Milan Stevović, potpisali sporazum o formiranju zajedničke kompanije SIGAS. Prema Điakominovim rečima, vlasnički udeo Acegas Aps iznosi 90 odsto učešća u zajedničkoj firmi, dok po pet odsto kontrolišu lokalne samouprave Požege i Arilja. On je dodao da će italijanska firma obezbediti izgradnju transportne i distribucione mreže za gas u te dve opštine. Radovi bi trebalo da budu završeni za četiri godine a priključak na gasovodnu mrežu neće biti skuplji od 400 evra. U narednih 20 godina u ovaj projekat biće investirano 11 miliona evra, a planirana je izgradnja 15 km transportne mreže i 133 km distribucione mreže za gas u centralnoj Srbiji, uz potencijal od 10.250 privatnih i osam industrijskih korisnika.
Beograd – Kompanija Grand prom ove godine očekuje promet od 100 miliona evra, jer je povezivanjem sa Soko Štarkom prerasla u značajnu regionalnu kompaniju. Za tri godine promet kompanije trebalo bi da dostigne 150 miliona evra. Na domaćem tržištu prodali smo lane oko 20 hiljada tona proizvoda od čega 15 hiljada tona kafe, što znači da je prodaja grand kafe zabeležila rast od oko sedam odsto – izjavio je juče na prodajnoj konferenciji kompanije Slobodan Vučićević, generalni direktor Grand proma i izvršni direktor kompanije Droga Kolinska za jugoistočnu Evropu. Komentarišući dalje planove Vučićević je rekao da kompanija namerava da širi proizvodnju kupovinom novih, prehrambenih kompanija u regionu jugoistočne Evrope( Srbija, Makedonija, Crna Gora i BIH). On je podsetio da je tokom prošle godine Droga Kolinska obavila tri akvizicije – Bonito kafe u Srbiji i Jugokokte i Zlatnog zrna u Makedoniji.
Prema rečima Bojana Kneževića, direktora prodaje Grand proma, ova kompanija planira da proširi paletu proizvoda kao i da poveća promet u ovoj godini za oko 35 odsto. Pri tom, liderska pozicija Grand kafe i povećanje plasmana proizvoda Soko Štarka za 12 odsto neki su od osnovnih ciljeva poslovanja kompanije za ovu godinu.
Beograd – Sosijete ženeral banka u Srbiji najavila je juče da će od 19. marta izdavati novu „o-la-la“ viza kreditnu karticu sa limitom do četiri mesečne zarade i efektivnom kamatnom stopom 1,95 odsto na mesečnom nivou. Član izvršnog odbora Sosijete ženeral banke Miroslav Rebić rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu da klijent kupovinom na rate dobija poene i kada skupi dovoljan broj poena, dobija poklon. Prema njegovim rečima, klijenti će na osnovu kataloga koji će biti izložen u ekspoziturama i na sajtu banke moći da provere koliko poena su zaradili i koje poklone za to mogu da dobiju. Rebić je naglasio da „o-la-la“ kartica omogućava i popust do 10 odsto u deset trgovinskih lanaca sa kojima je ta banka sklopila ugovore. Cena mesečnog održavanja kartice je 150 dinara, a kartica je vezana za dinarski kreditni račun korisnika, sa revolving mesečnim načinom otplate pet do 10 odsto duga. Uslov za dobijanje kartice je kreditna sposobnost klijenta, a klijent ne mora da prima zaradu preko Sosijete ženeral banke i nije potreban depozit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari