Na 12. međunarodnom prehrambenom sajmu u Dubajiu prvi put će biti predstavljeni mlečni proizvodi iz Srbije. Na sajmu Gulffud, koji se održava od 19. do 22. februara, sedam srpskih firmi izložiće i domaće sušene šljive, višnje, jabuke, marcipan, čokoladu i mineralne vode, kao i pileće meso sa Halal sertifikatom, neophodnim za izvoz mesa u islamske zemlje.

Na 12. međunarodnom prehrambenom sajmu u Dubajiu prvi put će biti predstavljeni mlečni proizvodi iz Srbije. Na sajmu Gulffud, koji se održava od 19. do 22. februara, sedam srpskih firmi izložiće i domaće sušene šljive, višnje, jabuke, marcipan, čokoladu i mineralne vode, kao i pileće meso sa Halal sertifikatom, neophodnim za izvoz mesa u islamske zemlje. Sajam u Dubajiu predstavlja jednu od najznačajnijih manifestacija te vrste u svetu i ove godine okupiće 2.173 izlagača iz 70 zemalja. Pokrovitelj učešća firmi Valeta, Planima farms, Areks, Pionir, Art ival, Zlatibor voda i Agranela je Ministarstvo poljoprivrede Srbije. Sve se odvija u organizaciji Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza ( SIEPA ) i uz tehničku podršku Projekta za razvoj preduzetništva u Srbiji USAID – SEDP.
Beograd – Poštanske usluge u Srbiji od danas će biti skuplje u proseku za 7,5 odsto, najavilo je Javno preduzće PTT Srbije. Cene slanja pisama biće povećane za oko 17,5 odsto, a paketa za 11,1 odsto, dok će slanje novca poskupeti za 2,3 procenta, a usluge novčanog poslovanja za 0,7. Nova cena poštarine za slanje pisma težine 20 grama biće 20 dinara, a slanje paketa od pet do 10 kilograma, vrednosti 2.000 dinara, poskupeće na 205 dinara. Usluga slanja 1.000 dinara poštanskom uplaticom, na primer, biće skuplje za 3,5 dinara i koštaće 45 dinara, dok naknada za uplatu 3.000 dinara na žiro – račun ostaje nepromenjena – 30,26 dinara. Poštanske usluge u Srbiji poslednji put su poskupele 1. januara 2005. godine za oko 8,77 odsto, dok su u međuvremenu troškovi života porasli za 24,1 odsto, a maloprodajne cene 25,4 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari