Sva društvena preduzeća trebalo bi da započnu postupak privatizacije do 8. marta ove godine koja bi se okončala do 31. decembra, rekao je juče u Privrednoj komori Beograda pomoćnik ministra privrede Slavomir Vuletić. „Preduzeća koja pozitivno posluju, ukoliko ne okončaju privatizaciju do kraja ove godine ići će u Nacionalni privatizacioni fond, dok će ona koja su više puta neuspešno bila na aukciji ići u stečaj,“ rekao je Vuletić za Okruglim stolom Komore, o analizi privatizacije u Beogradu i problemima kupaca.

Sva društvena preduzeća trebalo bi da započnu postupak privatizacije do 8. marta ove godine koja bi se okončala do 31. decembra, rekao je juče u Privrednoj komori Beograda pomoćnik ministra privrede Slavomir Vuletić. „Preduzeća koja pozitivno posluju, ukoliko ne okončaju privatizaciju do kraja ove godine ići će u Nacionalni privatizacioni fond, dok će ona koja su više puta neuspešno bila na aukciji ići u stečaj,“ rekao je Vuletić za Okruglim stolom Komore, o analizi privatizacije u Beogradu i problemima kupaca. U Beogradu je tokom procesa privatizacije raskinuto 178 ugovora o kupoprodaji, odnosno oko 15 odsto svih ugovora o tome, rečeno je na skupu. Od toga je 20 preduzeća otišlo u stečaj, a četrdeset je „zbrinuto.“ Analizu uspešnosti privatizacije trebalo bi ipak napraviti pet godina posle prodaje preduzeća, kako bi se realno sagledalo da li je preduzeće uspelo da opstane na tržistu, koliko je promenjena struktura zaposlenih, organizacija, kazao je Predrag Grubin iz Centra za razvoj akcionarstva Privredne komore Beograda.
Beograd – Agencija za privatizaciju objavila je juče da je aukcijska prodaja imovine Fabrike opreme i delova iz Bora i Lola sistema iz Beograda zakazana za 29. mart. Prodaja nepokretnosti i opreme Fabrike opreme i delova na više lokacija u Boru zakazana je po treći put, a početna cena je 179,9 miliona dinara. Pravo učešća imaju pravna i fizička lica koja uplate depozit u iznosu od 17,9 miliona dinara. Početna cena dela imovine Lola sistema, koju koristi Profitni centar Lola Mašine alatke, alati i automatizacija, je 382 miliona dinara, a za učešće na aukciji uslov je uplata depozita od 38 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari