Američka kompanija Sisko sistems, vodeći svetski proizvođač mrežnih rešenja za internet, osnovala je firmu u Srbiji u kojoj je zaposlila 10 stručnjaka. Generalni direktor Mađarske i Adriatik regije Sisko sistems Ištvan Pap kazao je na konferenciji za novinare u Beogradu da kompanija planira dugoročno prisustvo na srpskom tržištu.

Američka kompanija Sisko sistems, vodeći svetski proizvođač mrežnih rešenja za internet, osnovala je firmu u Srbiji u kojoj je zaposlila 10 stručnjaka. Generalni direktor Mađarske i Adriatik regije Sisko sistems Ištvan Pap kazao je na konferenciji za novinare u Beogradu da kompanija planira dugoročno prisustvo na srpskom tržištu. Američka koorporacija je u Srbiji poslovala od 2002. godine preko predstavništva, trenutno ima 19 zaposlenih i beleži rast prihoda, kazao je Pap i istakao da je uspostavljen dobar odnos sa velikim kompanijama, javnim preduzećima i provajderima u Srbiji. On nije saopštio zvanične finansijske rezultate, navodeći da će podaci o poslovanju biti objavljeni do kraja ove nedelje. Generalni direktor Sisko Srbija Darko Babić kazao je agenciji Beta da očekuje da broj zaposlenih u toj i srpskoj firmi Pi Si Tehnolodžis, koja je takođe u vlasništvu Sisko sistema, za dve godine bude udvostručen, sa 79 na 150. On je naveo da 60 mladih inženjera firme PC Tehnolodžis radi na novim projektima koorporacije za srpsko trzište i najavio da će ponuda rasti sa razvojem privrede, pogotovo malih i srednjih preduzeća.
Beograd – Agencija za privatizaciju saopštila je juče da je za 30 dana, odnosno do 4. marta, produžen rok za zaključenje ugovora o prodaji Rudarsko topioničarskog basena Bor. O prodaji RTB, u čijem sastavu su Rudnik bakra Bor, Rudnik bakra Majdanpek, Topionica i rafinacija bakra, kao i o prenosu eksploatacionih prava, pregovara se sa prvorangiranim ponuđačem, rumunskom kompanijom Kuprom. Agencija za privatizaciju pozvala je sve učesnike u pregovorima o prodaji RTB da, u skladu s potpisanom izjavom o čuvanju poverljivih podataka, do okončanja pregovora ne saopštavaju informacije koje su predmet pregovora. Kompanija Kuprom je za preuzimanje RTB ponudila 400 miliona, dolara što je 60 miliona više od drugoplasiranog konzorcijuma kiparske kompanije Ist point i londonskog fonda ORN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari