Kompanija Tarket iz Bačke Palanke počela je izgradnju novog pogona za proizvodnju višeslojnog parketa, u koji će uložiti 10 miliona evra. Kako se navodi u saopštenju, to proširenje fabričkih pogona obezbediće proizvodnju dodatnih dva miliona kvadratnih metara parketa godišnje, što će omogućiti udvostručavanje proizvodnje od 2008.

Kompanija Tarket iz Bačke Palanke počela je izgradnju novog pogona za proizvodnju višeslojnog parketa, u koji će uložiti 10 miliona evra. Kako se navodi u saopštenju, to proširenje fabričkih pogona obezbediće proizvodnju dodatnih dva miliona kvadratnih metara parketa godišnje, što će omogućiti udvostručavanje proizvodnje od 2008. godine. Fabrika parketa Tarket u Bačkoj Palanci otvorena je u novembru 2005. godine, zajedničkim ulaganjem „Sintelona“ i međunarodne kompanije Tarket, a u prvoj godini poslovanja proizvela je 1,3 miliona kvadratnih metara parketa i izvezla 95 odsto proizvodnje za 96 miliona evra. Direktor Tarketa u Srbiji Veselin Vesković kazao je da su početnim ulaganjem od 22 miliona evra uz dodatnih 10 miliona evra za obrtna sredstva ispunjena sva očekivanja, zbog čega je doneta odluka o proširenju proizvodnje.
Beograd – Agencija za privatizaciju Srbije objavila je juče tender za prodaju 70 odsto kapitala Fabrike železničkih vozila Želvoz iz Smedereva. Kako se navodi na sajtu Agencije, uslov za učešće na tenderu je da se ponuđač bavi proizvodnjom ili opravkom šinskih vozila najmanje poslednje tri godine i da je ostvario poslovni prihod od najmanje 10 miliona evra u 2006. Rok za dostavljanje ponuda je 16. mart 2007. godine, a ponuđači su obavezni da dostave garanciju na 50.000 evra. Želvoz je u 2005. godini imao poslovni prihod od 6,1 milion evra, a gubitak je iznosio 1,75 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari