Železnice Srbije ugovorile su sa domaćim firmama remont više od 2.600 vagona u ovoj godini, a za mesec dana trebalo bi da se uključi u saobraćaj prvih 150 vagona, saopšteno je iz tog javnog preduzeća. Kako se navodi u saopštenju, u prvoj fazi planira se remont oko 600 teretnih vagona, a kasnije tri puta više „šinskih“ teretnjaka i 275 putničkih vagona.

Železnice Srbije ugovorile su sa domaćim firmama remont više od 2.600 vagona u ovoj godini, a za mesec dana trebalo bi da se uključi u saobraćaj prvih 150 vagona, saopšteno je iz tog javnog preduzeća. Kako se navodi u saopštenju, u prvoj fazi planira se remont oko 600 teretnih vagona, a kasnije tri puta više „šinskih“ teretnjaka i 275 putničkih vagona. Precizirano je da je iz saobraćaja već povučeno oko 150 teretnih kola od evidentiranih 600, koji će se do kraja meseca predati remonterima. Železnica Srbije je remot vagona ugovorila sa Vagonkom iz Niša, smederevskim Želvozom, Bratstvom iz Subotice, kraljevačkom Vagonogradnjom i Radionicama šinskih vozila u Ćupriji. Kako je najavljeno, trenutno se radi na pripremi tenderske dokumentacije za remont još 1.771 teretnog i 275 putničkih vagona, kao i modifikaciju 35 kola za prevoz automobila, što je planirano za ovu godinu.
Beograd – Trgovinski lanac Maksi počeo je realizaciju projekta koji omogućava zaposlenje u prodavnicama tog preduzeća sa skraćenim radnim vremenom. Maksi će zainteresovanima pružiti mogućnost da prema želji rade samo vikendom, dva ili tri sata dnevno ili određeni deo dana“, rekla je na konferenciji za novinare direktorka ljudskih resursa u tom preduzeću Sanja Jevđenijević. Ona je dodala da će radnik dobijati oko 120 dinara na sat, a ukoliko mesečno radi 60 odsto punog radnog vremena plata bi iznosila oko 14.000 dinara. Cilj projekta „Maksi prilika za dodatnu zaradu“ je da zaposli ljude koji nemaju posao ili žele dodatnu zaradu, a obe kategorije će potpisivanjem ugovora ostvarivati sva prava predviđena Zakonom o radu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari