Ministri trgovine i privrede Bojan Dimitrijević i Predrag Bubalo položili su juče na planini Rudnik kamen temeljac za skijalište dužine 1.500 metara čija će izgradnja koštati 1,3 miliona evra.
Ministar trgovine, turizma i usluga Dimitrijević i ministar privrede Bubalo istakli su da će Rudnik postati turisticki centar za okolne gradove i Beograd, i najavili izgradnju hotela i prilaznih saobraćajnica na toj planini.

Ministri trgovine i privrede Bojan Dimitrijević i Predrag Bubalo položili su juče na planini Rudnik kamen temeljac za skijalište dužine 1.500 metara čija će izgradnja koštati 1,3 miliona evra.
Ministar trgovine, turizma i usluga Dimitrijević i ministar privrede Bubalo istakli su da će Rudnik postati turisticki centar za okolne gradove i Beograd, i najavili izgradnju hotela i prilaznih saobraćajnica na toj planini. Polaganjem kamena temeljca počela je prva faza izgradnje skijališta za koje će sredstva biti izdvojena iz Nacionalnog investicionog plana, a prema najavama biće spremno za korišćenje već u sledećoj zimskoj sezoni. „Rudnik je prava vazdušna banja i ima sve uslove za letnji, zimski i lovni turizam, što mora da se iskoristi. Srbija ne može da živi u nekoliko gradova već je važno da se razvija svako mesto gde će mladi ostajati da žive“, rekao je Bubalo. Istaknuto je da će slična skijališta do početka iduće zime biti izgrađena na Goliji i Divčibarama.
Kragujevac – Predstavnici preduzeća Zastava Elektro iz Rače Kragujevačke i menadžeri evropskog ogranka američke multinacionalne kompanije Delfi potpisali su ugovor o dugoročnoj poslovno-tehničkoj saradnji dve firme. Ugovorom, čija je vrednost ostala poslovna tajna, predviđena je proizvodnja automobilskih elektoinstalacija u Zastavi Elektro za vodeće evropske auto-kompanije, kao i za kragujevačku Zastavu, odnosno za njen novi model „zastava 10″koji će, po licenci Fijata, u Kragujevcu početi da se sklapa sredinom godine.
Saradnja sa kompanijom Delfi obezbediće ovoj fabrici značajno povećanje obima prozvodnje i proširenje proizvodnog asortimana, što će omogućiti zapošljavanje još oko 700 radnika do kraja ove godine, a do 2009. posao u ovoj firmi trebalo bi da dobije još oko 3.000 radnika.
Zastava Elektro, koju je u martu 2006. godine kupio domaći konzorcijum, na čelu sa Rankom Dejanovićem, zapošljava oko 360 radnika, a kako se procenjuje, saradnja sa kompanijom Delfi otvoriće novu perspektivu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari