U renoviranje objekta Vuče vozova u Somboru JP Železnice Srbije uložile su oko 2,5 miliona dinara, a mašinovođe, nadzornici lokomotiva i ostalo osoblje dobili su nove i savremeno opremljene prostorije za rad i boravak. Prilikom sanacije zgrade urađena je nova elektro, vodovodna i kanalizaciona mreža, zamenjen je krov i stolarija, a objekat je dobio novi unutrašnji i spoljni izgled, izjavio je juče Milanko Šarančić, direktor JP Železnice Srbije.

U renoviranje objekta Vuče vozova u Somboru JP Železnice Srbije uložile su oko 2,5 miliona dinara, a mašinovođe, nadzornici lokomotiva i ostalo osoblje dobili su nove i savremeno opremljene prostorije za rad i boravak. Prilikom sanacije zgrade urađena je nova elektro, vodovodna i kanalizaciona mreža, zamenjen je krov i stolarija, a objekat je dobio novi unutrašnji i spoljni izgled, izjavio je juče Milanko Šarančić, direktor JP Železnice Srbije. On je takođe istakao da je otvorena železnička ambulanta u Novom Sadu, a kompletna adaptacija i proširenje zubarske ordinacije koštalo je oko dva miliona dinara. Železnice sve uspešnije posluju, ostvarujemo veće prihode i u toku ove godine planiramo da obnovimo stanice u Vršcu, Kikindi, Vrnjačkoj i Mataruškoj banji, kao i da rekonstruišemo železničke ambulante u Nišu i Mladenovcu – naglasio je Šarančić.
Zrenjanin – Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije saopštio je juče da je podneo Okružnom javnom tužilaštvu i policiji u Zrenjaninu krivične prijave protiv čelnika fabrike lekova Jugoremedija zbog samovlašća i zloupotrebe službenog položaja. U toj krivičnoj prijavi menadžment fabrike optužen je za nepoštovanje odluke koju je pre više od dva meseca doneo Viši trgovinski sud u Beogradu, kojom se poništava dokapitalizacija Jugoremedije. Predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać kazala je da Agencije za privredne registre više od dva meseca ne briše, na osnovu te sudske odluke, Jaku 80 , firmu čiji je vlasnik Jovica Stefanović Nini, iz registra kao većinskog vlasnika Jugoremedije . Ni Ministarstvo za privredu, prema oceni Baraćeve, ništa ne čini da utvrdi nepravilnostu u slučaju Jugoremedije, dok u tužilaštvu tvrde da je sve pod kontrolom. Mali akcionari Jugoremedije, koji posle presude Višeg trgovinskog suda imaju većinski paket akcija, zahtevaju da se izmena u registru obavi odmah, što je jedan od zakonskih preduslova za održavanje vanredne skupštine akcionara, promenu rukovodstva i povratak više od 200 otpuštenih radnika-akcionara u fabriku.
Kragujevac – Preduzeće Zastava elektro iz Rače Kragujevačke i menadžeri multinacionalne kompanije Delfi potpisaće danas ugovor o poslovno-
-tehničkoj saradnji kojom se predviđa proizvodnja elektroinstalacije za najpoznatije evropske proizvođače automobila. Ugovorom se predviđa upošljavanje novih 700 radnika u Zastavielektro do kraja 2007, dok će do 2009. u ovoj Zastavinoj firmi biti uposleno još 3.000 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari