U Ikei 22 radnika ostaju bez posla 1

U prvih nekoliko meseci poslovanja robne kuće Ikea, zbog očekivano povećanog broja posetilaca, angažovali smo veći broj ljudi nego što je predviđeno za optimalno poslovanje.

Zbog toga od 400 primljenih kolega, nakon isteka, ugovor na određeno neće biti produžen za njih 22 – kažu za Danas u kompaniji Ikea Srbija.

U pisanom odgovoru ističu da su svim zaposlenima želeli da pruže priliku da „razviju nove veštine i steknu vredno radno iskustvo“.

– U pitanju su ugovori na određeno vreme, koji zbog optimizacije poslovanja sada nisu produženi, izuzev u slučaju angažovanih koji su pokazali izuzetnu motivaciju i rezultate. Želimo da naglasimo da smo prilikom sklapanja ugovora o angažovanju na određeno vreme, vrlo transparentno i iskreno komunicirali uslove angažovanja – navode u toj kompaniji i dodaju da su „im kupci i njihovo zadovoljstvo uvek na prvom mestu, da se trude da nađu balans između potreba zaposlenih i poslovnih zadataka, a da bi to postigli, neophodno je da se obezbedi adekvatan broj zaposlenih, koji imaju potrebne veštine“.

Inače, reč je o uobičajenoj praksi ove švedske kompanije, koja je pre nešto više od dve godine potvrđena i u Hrvatskoj, kada je nekoliko meseci nakon otvaranja, po smirivanju „prvog talasa interesovanja potrošača“ broj od oko 300 zaposlenih smanjen za deset odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari