U Kleku se gradi još 25 stanova za izbeglice, završetak radova na proleće 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Radovi na izgradnji zgrade sa 25 stanova za izbeglice u Kleku, koje Grad Zrenjanin sprovodi s Komesarijatom za izbeglice okviru Regionalnog stambenog programa, biće završeni na proleće iduće godine saopšteno je danas.

Stanovi su namenjeni izbeglima sa prostora nekadašnje Jugoslavije, kao i raseljenima sa prostora Kosova i Metohije, a vrednost radova je 960.000 evra.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura prilikom obilaska radova rekao je da je ukupna vrednost Fonda regionalnog stambenog programa koji se sprovodi u tom gradu još od 2018. godine, blizu 2,5 miliona evra koje je finansirala Svetska banka, a Grad je obezbedio parcelu i neophodne infrastrukturne priključke.

„Simboličnim obilaskom ovog gradilišta 26 godina nakon tragičnih stradanja srpskog naroda ovde smo u Kleku, na trećoj lokaciji na teritoriji grada Zrenjanina gde se u okviru Regionalnog stambenog programa koji se finansira sredstvima Evropske banke u saradnji sa jedinicom za upravljanje projektima Vlade Srbije, gradi objekat vrednosti 960.000 evra gde će biti smešteno 25 porodica“, rekao je Salapura.

On je rekao da radovi na ukupno 76 stambenih jedinica, od kojih je 25 u Kleku, protiču u najboljem redu i da očekuje da na proleće naredne godine ovde budu useljene porodice.

Koordinator Regionalnog stambenog projekta za Zrenajnin Dragiša Albulj je kazao da je prijavljeno 40 potencijalnih korisnika i da će po pravilniku biti uradjen odabir korisnika.

Govoreći o stanovima u Kleku, kazao je da će u objektu biti pet stanova od 30 kvadrata, deset od po 40 kvadratnih metara, osam stanova od 50 kvadrata i dve stambene jedinice od po 60 kvadratnih metara, što je odredjeno prema rezlultatima ankete uradjene pre početka radova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari