U martu najveći broj građevinskih dozvola u poslednjih 11 godina 1Foto: FreeImages

Rekord u izdavanju elektronskih građevinskih dozvola ponovo je oboren u martu, kada je, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, izdata 1.491 građevinska dozvola, što je najveći broj izdatih dozvola u jednom mesecu bar u poslednjih 11 godina, od kada se prati ta statistika.

Kako je saopštilo Ministarstvo građevinarstva i saobraćaja, do sada je najbolji rezultat postignut marta 2007. godine, kada je izdato 965 dozvola, a rezultat iz marta ove godine je bolji za čak 55 odsto.

„Kao posledica toga, predviđena vrednost radova u građevinarstvu u prva tri meseca 2017. godine je za 69 odsto veća nego u istom periodu 2016. godine. Naročito je porasla predviđena vrednost radova u oblasti infrastrukture, za čak 90 odsto, što ohrabruje kao indikator povećanja javnih ulaganja. Najveća građevinska aktivnost u martu 2017. zabeležena je u beogradskoj oblasti, a zatim u Rasinskom okrugu“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture radi na daljem unapređenju sistema za izdavanje e-dozvole, što bi trebalo da doprinese još efikasnijoj implementaciji sistema za elektronsko izdavanje građevinskih dozvola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari