U Novom Sadu oko 300 kilometara nelegalne vodovodne mreže 1

U Novom Sadu je oko 300 kilometara nelegalno sagrađene vodovodne mreže priključeno na sistem Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, saopštilo je danas Investiciono tehnički sektor tog preduzeća.

U saopštenju se navodi da je taj problem najčešće zastupljen u naseljima gde je bilo slučajeva „divlje gradnje“, a uporedo s tim su izgrađene i nelegalne vodovodne mreže.

Takve mreže građene su i u delovima grada koji su nekada bili vikend zone, poput onih na sremskoj strani Dunava, ali kako navode iz preduzeća, isti primeri primećeni su i na bačkoj strani grada.

Dodaje se da svake godine ekipe „Vodovoda i kanalizacije“ u proseku evidentiraju oko 200 slučajeva nelegalnog priključivanja na vodovodnu mrežu.

„Obaveza naših ekipa jeste da evidentiraju sve ovakve objekte i za početak s njima sklope Sporazum o privremenom korišćenju“, piše u saopštenju.

JКP „Vodovod i kanalizacija“ je dodala da ima „nultu toleranciju“ prema nelegalnom priključivanju na legalno sagrađenu vodovodnu mrežu.

„Svi građani koji na ovakav način pokušaju da se priključe, suočiće se sa prijavom podnetom Кomunalnoj inspekciji i automatskim isključenjem sa vodovodne mreže. Podsećamo još jednom da je kradja vode krivično delo“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari