Profit Centroproizvoda ostvaren u 2006. godini dostići će 2,5 miliona evra, a u modernizaciju proizvodne linije za robnu marku „cipiripi“, uloženo je do sada 3,6 miliona evra. Mašine najnovije generacije kupljene su u Nemačkoj, Italiji i Španiji pa je proces proizvodnje automatizovan, a promenjena je i dosadašnja receptura.

Profit Centroproizvoda ostvaren u 2006. godini dostići će 2,5 miliona evra, a u modernizaciju proizvodne linije za robnu marku „cipiripi“, uloženo je do sada 3,6 miliona evra. Mašine najnovije generacije kupljene su u Nemačkoj, Italiji i Španiji pa je proces proizvodnje automatizovan, a promenjena je i dosadašnja receptura. Kompanija je dobila sertifikate ISO i HACCP koji garantuju kvalitet proizvoda neophodan i za izvoz na tržište Evropske unije – izjavio je juče Slobodan Pavićević, tehnički direktor Centroproizvoda, dodajući da je modernizacijom postignuta maksimalna bezbednost proizvoda jer se kompletan proces proizvodnje odvija bez kontakta ruku sa proizvodima.
Prema njegovim rečima nova mašina za pakovanje može da upakuje 200 „cipiripi“ tabli u minuti, a ubrzano je i pakovanje krema. U jednoj smeni moguće je tržištu isporučiti od 25 do 55 hiljada pakovanja ovog artikla. Za sada se „cipiripi“ izvozi na tržište BIH, Crne Gore i Makedonije.
Goran Đerić, direktor razvoja Centroproizvoda izjavio je da je ova kompanija pored rekonstrukcije Cipiripi pogona uložila i 400 hiljada evra u druga dva proizvodna pogona – beogradsku Aromu i pogon u Bavaništu. Planom za ovu godinu predviđeno ulaganje od četiri miliona evra u nove proizvodne tehnologije, a očekuje se rast prodaje i veći izvoz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari