U Prvivrednoj komori predstavljanje planova "Rosatoma" 1Foto:PKS logo

U Privrednoj komori Srbije sutra će biti otvorena konferencija na kojoj će ruska Državna korporacija „Rosatom“ predstaviti svoje projekte i plan nastupa na tržištu Srbije predstavnicima srpskih kompanija, naučnoistraživačkih organizacija i državnih institucija.

Konferencija se organizuje u saradnji sa Kabinetom ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije kao i Privrednom komorom Srbije.

Na otvaranju će se obratiti Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije, Andrej Hripunov, šef Trgovinskog predstavništva Ruske Federacije u Srbiji, Boris Arseev, direktor Odeljenja za međunarodne poslove Državne korporacije „Rosatom“ i Zoran Vujović, potpredsednik Privredne komore Srbije, najavilo je danas Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj.

Državna korporacija „Rosatom“ posluje na pet kontinenata u više od 50 zemalja, zapošljavajući čak 250.000 ljudi u preko 330 preduzeća i 37 nuklearnih postrojenja širom Rusije, sa 133 milijarde dolara unapred ugovorenih nuklearnih projekata za narednih 10 godina.

„Rosatom“ je lider je u razvoju inovacija i novih tehnologija u području primene atomske energije u mirne svrhe, pre svega u oblastima energetike, medicine, poljoprivrede i industrije, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari