U prvom polugodištu dobit 1,59 milijardi dinara 1

Nadzorni odbor Pošte Srbije je na jucerašnjoj redovnoj sednici usvojio set finansijskih izveštaja o poslovanju ovog javnog preduzeca, u kojima je evidentirano da nastavljen rast prihoda i po odbitku poreske obaveze beleži se cist neto dobitak od cak 1,59 milijardi dinara.

 U saopštenju izdatom nakon sednice navodi se da osim impresivnog neto rezultata, posebno je istaknut rast poslovnog dobitka od 1,77 milijardi dinara, što je za oko 23 odsto više nego lane u istom periodu.

– Istovremeno, došlo je do znatnog smanjenja troškova, i to za 12 odsto u odnosu na plan za ovu godinu. Poslovni prihodi u srpskim poštama dostigli su 12,14 milijardi dinara, dok su poslovni rashodi svedeni na 10,38 milijardi i kao takvi manji su od planiranih za 12 odsto, što najbolje svedoci o racionalnom upravljanju troškovima i domacinskom poslovanju. Novi proizvodi i usluge, predstavljaju okosnicu rasta, i to menjacki poslovi, usluga medunarodne poštanske uputnice, prodaja sudskih taksenih maraka, logisticka usluga i usluge post-ekspresa. Projekat elektronske trgovine se privodi kraju i ocekuje se puštanje u punu funkciju, kao i lanac od 100 poštanskih prodavnica u poštama širom Srbije – navodi se u saopštenju.

Prema recima direktora Milana Krkobabica, „ovaj rezultat obavezuje na rad istim i još jacim tempom, kako bi se osigurala buducnost, a Pošta ocuvala lidersku poziciju daleko ispred domacih i stranih konkurenata“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari