Šabac- U Šapcu su juče počeli radovi na komunalnom uređenju radne zone koja se prostire na ukupno 500 hektara. Planirano je uvođenje vode, struje, kanalizacije kao i gasa, što je preduslov za dolazak stranih investitora. Izgradnjom industrijskog koloseka zona će biti povezana sa pristaništem na Savi.

Šabac- U Šapcu su juče počeli radovi na komunalnom uređenju radne zone koja se prostire na ukupno 500 hektara. Planirano je uvođenje vode, struje, kanalizacije kao i gasa, što je preduslov za dolazak stranih investitora. Izgradnjom industrijskog koloseka zona će biti povezana sa pristaništem na Savi. U toku su i radovi na asfaltiranju puta prema Sremskoj Mitrovici, čime bi se ostvarila najkraća veza sa autoputem, a na taj posao biće uloženo oko 350 miliona dinara. Opština Šabac će uložiti 230 miliona dinara, a iz Nacionalnog investicionog plana biće izdvojeno 120 miliona.
„Zona je pogodna za grinfild investicije, a to će značiti otvaranje novih radnih mesta za veliki broj nezaposlenih u Šapcu. Mi od Republike Srbije očekujemo podršku za izgradnju autoputa Ruma-Šabac, koji će povezati zonu sa autoputem Begrad -Zagreb, kao i čišćenje korita reke Save kako bi postala plovna i kako bi se uspostavila vezu sa najvećim lukama u Evropi. Ali, nastavak pregovora o ulasku Srbije u Evropsku uniju predstavlja preduslov za dolazak stranih investitora“, rekao je Miloš Milošević, predsednik Opštine Šabac i podsetio da će budući investitori moći da zakupe zemljište na 99 godina, a cena kvadratnog metra je šest evra, čemu treba dodati i naknade za građevinsko zemljište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari