U Smederevskoj Palanci postavljen kamen temeljac za fabriku auto delova Kjungšin Kejbl 1Foto: Instagram/Budućnost Srbije

U industrijskoj zoni Guberaš u Smederevskoj Palanci danas je položen kamen temeljac za izgradnju proizvodnog pogona južnokorejske kompanije „Kjungšin Kejbl“ (Kyungshin Cable) u kome će se proizvoditi delovi za tradicionalne automobile, kao i komponente za električne baterije automobila visoke tehnologije.

Ulaganje od 20 miliona evra podrazumeva izgradnju fabrike u narednih šest meseci u kojoj će postupno biti zaposleno između 700 i 1.000 radnika, a početak proizvodnje se očekuje tokom 2021. godine.

Ceremoniji postavljanja kamena temeljca za novu fabriku prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je rekao da je plan južnokorejske kompanije, koja je za investiciju u Smederevskoj Palanci dobila „značajan novac“ iz republičkog budžeta, da više decenija ostane u Srbiji.

„Ovo je velika vest za Smederevsku Palanku, ali i za Planu i Raču. Ovaj kraj će imati budućnost, ljudi će imati priliku da se vrate u svoj rodni kraj“, kazao je Vučić.

Kompanija „Kjungšin Kejbl“ u Južnoj Koreji se razvija od 1974. a filijala u Srbiji osnovana je početkom marta ove godine.

Imaju fabrike u Kini, Meksiku, SAD i Poljskoj.

https://www.instagram.com/p/CAr9O0eJ2MP/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari