U toku oglasi za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u opštinama Majdanpek i Kladovo 1Foto: BETAPHOTO/ DRAGAN GOJIĆ

Zainteresovani za zakup i korišćenje poljoprivrednog zemljišta u majdanpečkoj opštini imaju još par dana za prijavu, budući da je raspisani Javni oglas za davanje u zakup i na korišćenje 417 hektara poljoprivrednog zemljišta u svih 14 katastarskih opština otvoren do 7. oktobra.

Nadležni u lokalnoj samoupravi kažu da se osim fizičkih lica upisanih u Registar poljoprivrednih gazdinastava, na oglas mogu da jave i pravna lica, a još jedan od zajedničkih uslova je i aktivan status od najmanje tri godine. Postupak javnog nadmetanja biće sproveden preko veb aplikacije, koja se nalazi na zvaničnoj internet prezentaciji Uprave za poljoprivredno zemljište, a rangiranje će biti obavljeno i objavljeno 15. oktobra.

I u susednoj, opštini Kladovo, u toku je oglas za javnu licitaciju u drugom krugu za davanje u zakup i na korišćenje 832 hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u 23 katastarske opštine na području ove opštine.

Pravna i fizička lica čiji su posedi upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i da najmanje tri godine imaju aktivan status mogu da se prijave do 12. oktobra do kada je oglas otvoren. Uslov je takođe da fizičko lice mora da u vlasništvu poseduje najmanje pola hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta u katastarskoj opštini u kojoj se nalazi parcela koje je predmet zakupa, dok je limit za pravna lica minimum 10 hektara.

Prijava je i javno nadmetanje idu preko veb aplikacije na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište. Eelktronsko javno nadmetanje je 21. oktobra po redosledu katastarskih opština koji je utvrdila Opštinska uprava.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari