Udruženje radnika na internetu: Poreska uprava u Nišu obustavila sve postupke do daljeg 1Foto: Pixabay/Free-Photos

Upravo smo dobili obaveštenje iz Poreske uprave u Nišu, a javljaju nam se ljudi i iz drugih gradova, da se obustavljaju svi poreski postupci do daljeg odnosno dok traju pregovori, objavilo je danas Udruženje radnika na internetu (URI) na svom zvaničnom Fejsbuk profilu, uz poruku da je njihov prvi zahtev ispunjen.

Ovo je mala pobeda koju smo izdejstvovali svi zajedno i uverenje da Udruženje radi dobar posao i da će voditi računa o svim radnicima na internetu, navedeno je u poruci URI svojim pratiocima na Fejsbuku.

Iz URI podsećaju da je na prvom sastanku sa predsednicom Vlade Anom Brnabić, ministrom finansija Sinišom Mali i direktorkom Poreske uprave Draganom Marković, održanom juče (18. januara), URI kao svoj prvi zahtev navelo obustavu postupaka poreske kontrole, kao i „donošenja i izvršavanja poreskih rešenja po neodrživom i neadekvatnom poresko-pravnom tretmanu za fizička lica koja su ostvarila prihode iz inostranstva”.

To udruženje je u subotu, 16. janaura održalo protestni skup ispred Skupštine Srbije zbog oporezivanja za pet godina unazad, a tokom protesta stigao im je poziv iz kabineta premijerke Ane Brnabić da u ponedeljak dođu u Vladu kako bi počeli pregovore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari