Uređeno dva putna prelaza u Ripnju 1

„Infrastruktura železnica Srbije“ u protekla dva dana u beogradskom naselju Ripanj u potpunosti je uredila dva putna prelaza koji su godinama stvarali probleme meštanima.

Kompletno je juče uređen putni prelaz kod železničke stanice Ripanj, na putu Barajevo – Avala, dok su danas obavljeni radovi na prelazu koji vodi do naselja Kolonija. Za petak, 29. decembar, planirano je uređenje i trećeg prelaza na teritoriji opštine Voždovac, i to na lokalnom putu za Belu zemlju.

 „Za samo nedelju dana uvažena molba čelnika opštine Voždovac i na incijativu dr Miroljuba Jevtića, generalnog direktora „Infrastrukture železnica Srbije“ realizovan ovaj građevinski zadatak koji omogućuje bezbednije i lakše korišćenje železničkih prelaza.Preostali su još radovi na četvrtom putnom prelazu koji se nalazi  na otvorenoj pruzi Beograd- Niš, na Koridoru 10, između Klenje i Ripanj tunel. Predviđeno je da se ovaj putni prelaz u narednom periodu u potpunosti automatizuje i osigura polubranicima i svetlosnom signalizacijom“, navodi se u saopštenju Železnice Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari