Uskoro rekonstrukcija dela centralne ulice u Užicu 1Foto: N. Kovačević 

Deo Ulice Dimitrija Tucovića, koja ide centrom Užica, biće uskoro rekonstruisana. Radovi bi trebalo da počnu krajem maja ili početkom juna ove godine i da se završe za dva meseca.  

To je danas najavila gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević i objasnila da je tender za izbor izvođača radova u toku i da če trajati do 16.aprila. 

„Rekonstrukcijom će se zameniti asfalt od vrha Dovarja do raskrsnice ulica Nikole Pašića i Dimitrija Tucovića, kod Narodnog muzeja. Na trotorarima će se postaviti behaton ploče i novi ivičnjaci, a rekonstruisaće se oko 400 metara kišne kanalizacije, čime ćemo rešiti problem protoka voda koji imamo nekoliko godina“, rekla je gradonačelnica. 

Istakavši da će radovi trajati 60 dana, ona je navela da će to koštati 38 milona dinara i da je Ministarstvo privrede izdvojilo 19 miliona, a ostatak Grad Užice. 

„Kako će radovi doprineti povećanoj gužvi u saobraćaju, u toku je izrada projekta saobraćajne signalizacije, kojom će se vozila preusmeravati u druge ulice“, kazala je gradonačelnica. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari