Uspeh sa 5,3 miliona putnika 1Foto: sajt aerodroma Nikola Tesla

Aerodrom „Nikola Tesla“ saopštio je danas da je u 2017. godini postavljen apsolutni rekord sa zabeleženih 5.343.420 putnika.

Novi istorijski rekord doneo je povećanje broja putnika od devet odsto u odnosu na prošlu godinu, dok je prevoz robe i pošte uvećan 40 odsto u odnosu na 2016. godinu.

Usluge beogradskog aerodroma tokom 2017. godine koristilo je u proseku 445.285 putnika mesečno, odnosno 14.364 putnika dnevno ili 599 putnika u jednom satu.

Aerodrom „Nikola Tesla“ je u proteklih 18 meseci beležio povećanje broja putnika, a u istom periodu i apsolutne mesečne rekorde u broju putnika.

U julu je čak četiri puta oboren istorijski dnevni rekord u broju putnika, a poslednjeg dana u mesecu postavljen je i novi apsolutni dnevni rekord sa usluženih 23.139 putnika, dok je u avgustu postavljen apsolutni mesečni rekord, kada je uslužen 641.371 putnik.

Ponuda letova iz Beograda tokom 2017. godine obogaćena je uspostavljanjem letova nacionalne aviokompanije za Veneciju, dok je aviokompanija Hainan Airlines posle 17 godina povezala prestonice Srbije i Kine, preko Praga.

Niskotarifna aviokompanija Wizz Air započela je letove za Fridrihshafen, Nirnberg, Hanover i Maltu, aviokompanija Atlasglobal za Istanbul, a niskotarifna aviokompanija Transavia za Amsterdam.

Ponuda atraktivnih letova biće nastavljena već za 10 dana, kada će iranska nacionalna aviokompanija Iran Air direktnim letom povezati prestonice Srbije i Irana posle 27 godina.

Samo dve nedelje kasnije i druga iranska aviokompanija Qeshm Air najavila je početak letova za Teheran, aviokompanija Vueling od 24. marta letove za Barselonu, a aviokompanija easyJet će od 31. jula započeti letove za Bazel.

Aerodrom je u 2017. godini zabeležio visoku tačnost, redovnost, polazaka svih letova od 85 odsto, dok je procenat letova sa velikim kašnjenjem iznosio samo 2,5 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari