Usvojen budžet Grada Šapca težak 4,1 milijardu dinara 1Foto: Grad Šabac

Članovi Gradskog veća grada Šapca usvojili su Predlog odluke o programskom budžetu grada Šapca za 2019. godinu u iznosu 4,1 milijardu dinara.

Najveći deo, 28,4 odsto, opredeljen je za kapitalne investicije, među kojima su najznačajnije uređenje centralnih gradskih ulica i industrijske zone. Ovo je do sada najveći investicioni deo u budžetu koji bi trebalo da da puni zamah razvoju grada. Najviše se očekuje do severozapadne industrijske zone gde posluje više od pedeset stranih i domaćih firmi. Očekuje se da i država izgradi auto-put do Rume odnosno do Loznice za dve godine, čime bi se značajno privukle nove investicije. Grad će samo u izgradnju saobraćajnice do međunarodne luke na Savi uložiti 90 miliona dinara, a kapacitet luke biće povećan na dva miliona tona robe. Šabac je jedan od retkih lokalnih samouprava gde se u kulturu ulaže sedam odsto iz budžeta, a za finansiranje medijskih sadržaja izdvaja se nešto manje od jedan odsto.

Većnici su razmatrali i usvojili devetomesečni izveštaj o izvršenju budžeta grada Šapca za period od 1. 1. 2018. do 30. 9. 2018. godine. Na prošloj sednici, po hitnom postupku, izdvojeno je 200 miliona dinara za eventualno učešće na licitaciji „Zorke holdinga“ u stečaju jer je grad već uložio oko pet miliona evra za isplatu zaostalih zarada radnika. Takođe, razmatrani su i usvojeni predlozi pravilnika o izmenama i dopunama pravilnika u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite i projekata Kancelarije za mlade grada Šapca, koji se finansiraju iz budžeta grada Šapca. Razmatran je i usvojen Predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o finansiranju troškova vantelesne oplodnje. U nastavku sednice Gradskog veća podržan je Predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o finansiranju/sufinansiranju godišnjih programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u gradu Šapcu u 2018. godini. Za ove namene izdvaja se više od stotinu miliona dinara, a najviše sredstava dobijaju najuspešniji klubovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari