Usvojena uredba o podsticanju turizma 1Foto: Ljiljana Bukvić

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Srbije, koja za narednu godinu predviđa dodelu 80.000 vaučera za odmor.

Korisnici vaučera mogu biti penzioneri, nezaposlena lica sa evidencije NSZ, korisnici prava na dohodak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000, ratni vojni i civilni invalidi rata sa primanjima koja ne prelaze 60.000, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu i korisnici registrovanog poljoprivrednog gazdinstva.

Građani vaučere mogu koristiti zaključno sa 20. novembrom sledeće godine na teritoriji cele Srbije, izuzev Beograda i Novog Sada, navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju plana zvanične statistike za 2018. godinu, kao i odluku o ukidanju viza za građane Surinama.

Donošenjem ove odluke očekuje se povećan broj poseta i turističkih dolazaka državljana Surinama u Srbiju, kao i potencijalnih investitora.

Odlukom se omogućava stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta i sveobuhvatno unapređenje bilateralnih odnosa dve države, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari