Preduzeće Prvi partizan u Užicu potpisaće uskoro sa belgijskom kompanijom FN Herstal desetogodišnji ugovor o proizvodnji i plasmanu streljačke municije. Dobrosav Andrić, direktor Prvog partizana, kaže da bi to preduzeće u ovoj godini trebalo da isporuči belgijskoj kompaniji streljačku municiju u vrednosti od dva miliona evra, a vrednost izvoza u narednoj godini trebalo bi da bude tri puta veća.

Preduzeće Prvi partizan u Užicu potpisaće uskoro sa belgijskom kompanijom FN Herstal desetogodišnji ugovor o proizvodnji i plasmanu streljačke municije. Dobrosav Andrić, direktor Prvog partizana, kaže da bi to preduzeće u ovoj godini trebalo da isporuči belgijskoj kompaniji streljačku municiju u vrednosti od dva miliona evra, a vrednost izvoza u narednoj godini trebalo bi da bude tri puta veća. Tokom prošle godine, čak 95 odsto proizvodnje završilo je na inostranom tržištu, a ukupna vrednost izvoza bila je 35 miliona dolara. Osnovna delatnost preduzeća je proizvodnja streljačke, lovačke i sportske municije, za koju u svetu, kako je objasnio Andrić, vlada veliko interesovanje, ali i žestoka konkurencija. „Naš zadatak je da nađemo pravu meru u odnosu kvaliteta i cene kako bismo što bolje uposlili svoje kapacitete. Fabrika izvozi više od 90 odsto proizvodnje, a jedini domaći kupac je MUP Srbije, podseća Andrić.
Govoreći o finansijskim rezultatima poslovanja fabrike u prošloj godini, on je rekao da očekuje pozitivan završni račun, i dodao da se plate, čiji je prosek za 30 do 40 odsto veći od prosečne republičke zarade redovno isplaćuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari