Hrvatska kompanija Varteks saopštila je juče da još nije dobila zvanično obaveštenje o eventualnom preispitivanju ugovora sa preduzećem Univerzijada Beograd. „Verujemo da je na odluku organizatora da izabere Varteks za službenog partnera Univerzijade, osim uslova iz ponude, uticalo i naše iskustvo iz učešća u Univerzijadi u Zagrebu, kao i potvrđeni kvalitet i pozicija na tržištu u regionu“, naveo je predsednik uprave Varteksa Zoran Košćec u pisanoj izjavi agenciji Beta.

Hrvatska kompanija Varteks saopštila je juče da još nije dobila zvanično obaveštenje o eventualnom preispitivanju ugovora sa preduzećem Univerzijada Beograd. „Verujemo da je na odluku organizatora da izabere Varteks za službenog partnera Univerzijade, osim uslova iz ponude, uticalo i naše iskustvo iz učešća u Univerzijadi u Zagrebu, kao i potvrđeni kvalitet i pozicija na tržištu u regionu“, naveo je predsednik uprave Varteksa Zoran Košćec u pisanoj izjavi agenciji Beta. On je istakao da će Varteks na projektu Univerzijade u Beogradu nastojati da ostvari saradnju sa firmama iz Srbije.
Univerzijada Beograd je sa varaždinskim Varteksom sklopila ugovor vredan 250.000 evra, kojim je to preduzeće postalo ekskluzivni dobavljač odeće i obuće za sportiste i srpske predstavnike na Univerzijadi. Dobit Varteksa iz ovog posla procenjena u hrvatskim medijima je pet miliona evra. Beogradski mediji su prethodnih dana javili kako u Ministarstvu finansija Srbije smatraju da je preduzeće Univerzijada 2009. prekršilo Zakon o javnim nabavkama jer je ugovor sa Varteksom sklopilo mimo tendera. Za Univerzijadu 2009. godine u Beogradu, Varteks bi trebalo da pripremi odela za 50.000 sportista i 14.000 volontera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari