Velika oštećenja zbog pucanja cevi, osiguravajuća kuća pokriva troškove 1Foto: Beoinfo (Ilustracija)

Obnova saobraćaje deonice u centru Beograda od Ruzveltove ulice do Starine Novaka neće biti završena u roku odnosno do 5. oktobra zbog pucanja magistralne cevi, potvrdio je gradski sekratar za investicije Luka Petrović.

Kako prenosi dnevni list Politika, još se ne zna koliko će tačno biti potrebno za sanaciju havarije na uglu ulica Karnegijeve i Kraljice Marije zbog koje je centar Beograda satima bio poplavljen, a žitelji tog dela Palilule i Starog grada duže od 24 sata bez vode.

Petrović je kazao da izvođač radova Energoprojekt Kolas nije kriv za pucanje cevi jer njihovih intervencija na tom vodu nije bilo i dodao da je izvođač osigurao gradilište, a da će osiguravajuća kuća da pokrije troškove popravke te deonice.

„Oštećenja su velika, ispituju se noseće ploče za tramvaj, šine, podzemne instalacije, kako bi se utvrdilo šta će sve morati da se popravi“, rekao je Petrović.

On je rekao da se završetak obnove saobraćajnica od Starine Novaka do Drinčićeve ne dovodi u pitanje i one bi u novembru trebalo da budu prohodne, a sređivanje trotoara će da se završi do 31. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari