Velika prašina oko izbora ponuđača 1Treba čuvati kupljeno: Novogodišnja jelka FOTO: Vamedia

Valjevo će izvesno dobiti još novogodišnje rasvete jer je grad 28. novembra raspisao nabavku male vrednosti za isporuku i montažu novogodišnje rasvete.

Prošle godine za rasvetu izdvojeno je pet miliona dinara, a velika prašina podigla se tada oko izbora izvođača, preduzeća „Keep light“.

Vest koja je prošle godine prostrujala Valjevom i obradovala mnoge glasila je da grad posle skoro 30 godina nabavlja novogodišnju rasvetu. Na tender koji je raspisan u decembru javila se firma „Keep light“ koja potom gradu isporučila ledene zavese, jelke i druge ukrase kojima je ubrzo grad i ukrašen. Već krajem decembra pristigla je i informacija o tenderima u Smederevu, Novom Sadu i Valjevu za koje je navedeno da je vrlo moguće da su namešteni s obzirom da se tražilo previše detalja. Valjevo je kao i druga dva grada detaljno opisalo željene proizvode i tražilo njihove uzorke. Istovremeno, od ponuđača je tražen isti tip vozila koji se pojavljuje u konkursnoj dokumentaciji za javnu nabavku novogodišnjeg osvetljenja u Smederevu.

Predstavnici grada tada su izjavili da u nabavci rasvete nema ništa sporno, a da je gradska uprava umesto koncerta građanima poklonio rasvetu, koja bi trebalo da služi narednih 30 godina. Ovih dana već se prvi ukrasi postavljaju u gradu, BID zona je iznela svoje, a novim tenderom grad traži i montažu svega onog što je prošle godine kupljeno. Grad je sada raspisao još jedan tender za nabavku rasvete za Novu godinu kojim se traži mnogo veći broj svetlećih i ostalih ukrasa. Shodno ovoj nabavci Valjevo će izvesno sijati za novogodišnje praznike, a i ove godine u budžetu je za nabavku ukrasa opredeljeno pet miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari