Veliki samo u društvu velikih 1

„Da bi bili veliki, moramo biti u društvu velikih“, istakao je gradonačelnik Požarevca Bane Spasović, obraćajući se javnosti povodom predstojećih 54. Ljubičevskih konjičkih igara.

Naime, povodom nastupajućih Igara i pratećih manifestacija i koncerata čiji je pokrovitelj „Apatinska pivara“, u Požarevcu je priređena konferencija za medije na kojoj je „glavna ličnost“ bilo pivo „Jelen“ sa odgovarajućom etiketom.

Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca i predsednik Organizacionog odbora 54. Ljubičevskih konjičkih igara, kao najbitnije za ovu manifestaciju je istakao podizanje kvaliteta samih Igara, Ergele „Ljubičevo“, Hipodroma kao i sportskih događaja. On je pružio podstrek svima koji vole Igre navodeći da je Ljubičevski višeboj nešto što se održava samo u Požarevcu i nigde drugde u svetu. Kako toga, osim u Srbiji i našem gradu nema, proklamovani cilj je pomenuto podizanje kvaliteta kao i težnja da Požarevac bude centar konjičkog sporta Srbije, ali i znatno šire. Koliko se u tome uspelo govori i podatak da su Igre sada nacionalne i da se održavaju pod pokroviteljstvom predsednika Republike Aleksandra Vučića.

– Još prošle godine, kada smo govorili o pripremi narednih Ljubičevskih igara, imali smo u planu da svakoj budućoj organizaciji pristupimo sistemski, da nećemo ništa raditi „ad hoc“ i mislim da smo ove godine dobrim delom ispunili obećanje dato građanima Požarevca, rekao je Spasović. Ideja organizatora je bila da u narednih pet ciklusa Igre dovedu na vrhunski nivo koji manifestacija i zaslužuje. Naime, uz sve infrastrukturne radove vezane za Igre, prvenstveno na Hipodromu i Ergeli, Organizacioni odbor je doneo odluku o povećanju nagradnog fonda u cilju okupljanja kvalitetnih takmičara ne samo iz Srbije, već i okruženja, a za sve to bio je neophodan jedan jak sponzorski pul.

Kako objašnjava Spasojević, na tom planu su načinili značajan korak ulazeći u partnerski odnos sa jednim od najjačih srpskih brendova – Apatinskom pivarom i „Jelen pivom“. „Ovo je veliki brend, a mi – da bi bili veliki – i sami moramo biti u društvu velikih, jer samo tako možemo napredovati kao grad i samo tako može napredovati manifestacija koju svi volimo“, dodaje požarevački gradonačelnik.

Spasović je naglasio na se neće stati samo na tome, da su očekivanja u narednom periodu pojavljivanje još velikih brendova koji će podržati Ljubičevske igre i grad Požarevac. On je podsetio da je do pre godinu-dve Požarevac imao Igre sa prefiksom međunarodne, a da na njima ili nije ili je bilo jedno do dva strana grla, ističući da je prošle godine za kratko vreme podignut rejting Ljubičevskih konjičkih igara, da su adaptirani gradski hipodrom i Ergela, uređen grad, da je u nadmetanjima bilo više od 20 stranih grla. Takođe, sa pravom nezadovoljni višebojci, koji su svojevremeno stavljeni na marginu Igara, danas imaju značajan partnerski odnos sa Gradom – kako oni, tako i članovi Konjičkog društva „Knez Mihajlo“, što je u globalu dovelo da situacija bude dijametralno suprotna od nekih prethodnih godina.

Bane Spasović se ovom prilikom osvrnuo i na aktivnosti koje se ovog leta sprovode u cilju što kvalitetnijeg koncepta manifestacije ali i na pojedine prateće muzičke programe ovogodišnjih Ljubičevskih konjičkih igara: „Prošle godine Bijelo dugme je priviklo veliki broj posetilaca Požarevca i okruženja, a siguran sam da ćemo takav uspeh ponoviti, ako ne i nadmašiti ove godine koncertom Zdravka Čolića“.

Ambalaža urađena specijalno za LJKI a, imajući u vidu da je Čolićev koncert samo deo pratećih zabavno-muzičkih segmenata Igara, gradonačelnik je ovom prilikom predstavio Nikolu Šućura marketing menadžer za srpske brendove „Apatinske pivare“, koja uoči 54. LJubičevskih igara u Požarevcu organizuje koncerte „Riblje čorbe“ i „Kerbera“. Šućur je obraćajući se novinarima, istakao da će uz ova dva velika koncerta, građani Požarevca imati priliku da u maloprodajnim objektima učestvuju u različitim promocijama „Apatinske pivare“. „Ono čime smo jako ponosni, a verujem da su na to ponosni i građani Požarevca je činjenica da smo za ovu priliku štampali posebnu etiketu u čast manifestacije i grada, a sve pod geslom „Svi na LJKI!“, rekao je Šućur. „Naglasio bih da Apatinska pivara nije došla u Požarevac samo da bi bila samo sponzor Igara, već da tu bude i pre, i za vreme ali i posle ove nacionalne manifestacije – sve u cilju dugoročne saradnje naše Kompanije i Vašeg Grada“.

Nastupa i orkestar „Gvardia“

Orkestar „Gvardia“ koji skoro godinu dana funkcioniše pri Centru za kulturu Požarevac održaće drugu godinu za redom gala koncert na gradskom trgu povodom manifestacije „Ljubičevske konjičke igre“. Gvardia će 30. avgusta u 21 čas publiku obradovati najpoznatijim klasičnim kompozicijama, filmskim temama, a za kraj sprema iznenađenje – spektar internacionalnih melodija. Dirigovaće Stefan Zekić iz Narodnog pozorišta u Beogradu a tokom koncerta će nam se predstaviti i mnogi solisti kao npr. duo flauta Nora Stošić i Marija Milić, mecosopran Teodora Dimitrijević, sopran Marta Blagojević, bariton Nikola Mikić, Aleksandra Jović na mandolini, dok će novopečeni master džeza, Predrag Paunović na saksofonu izvesti poznatu kompoziciju „Pink Panter“. „Nakon prošlogodišnjih LJubičevskih konjičkih igara i celovečernjeg koncerta na trgu, orkestar „Gvardia“ imao je brojne nastupe u gradu kao i van njega, gostujući i prikazujući naš grad u najlepšem svetlu pomoću mladih ljudi, školovanih i odličnih umetnika“, naglasila je mlada, veoma uspešna svestrana profesorica i operska pevačica Teodora Dimitrijević. M. V.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari