Veliko interesovanje za zlatiborsku panoramsku žičaru 1Foto: N.Kovačević

Na Ski-centru Tornik je zvanično počela letnja turistička sezona, tokom koje će posetiocima biti ponuđeni različiti sadržaji, a vikendima popusti od 20 odsto.

Ana Jovanović iz JP Skijališta Srbije, navela je da gosti mogu da koriste panoramsku žičaru, staze za planinski biciklizam i pešačenje, mountain cart, veštačku stenu za penjanje, električne bicikle, bob na šinama, zip-lajn, tjubing.

Osim toga, na raspolaganju su avantura park, multifunkcionalni teren za košarku, tenis i mali fudbal, kao i teren za mini-golf.

„Kao i prethodnih godina, i ove letnje sezone organizovaćemo promotivne vikende, tokom kojih će cene karata biti snižene 20 odsto“, rekla je Jovanović, a potom navela da je „prošlogodišnja letnja sezona pokazala da je, i u teškim uslovima epidemije, moguće održati turističku sezonu u Srbiji“.

„Poseta je bila tri puta veća, nego tokom letnje sezone 2019. godine. Sve epidemijske mere su se poštovale i tokom letnje i zimske sezone. Za sada je veliko interesovanje za Zlatibor, pa se nadamo uspešnoj letnjoj sezoni”, navela je Jovanović.

Najnovija atrakcija – panoramska žičara, koja spaja centar Zlatibora i vrh Tornika, a ima međustanicu kod Ribničkog jezera, kako je istakao Milomir Tucović, izvršni direktor JP Gold gondola, izazvala je veliko intresovanje turista.

„Od polovine januara ove godine, kada je puštena u pogon, žičara je prevezla više od 100.000 ljudi. Trenutno uređujemo prostore na međustanici i na vrhu Tornika, kako bi ugođaj našim posetiocima učinili što lepšim,“ kazao je Tucović i najavio da će na početnoj stanici žičare, posetioci moći da kupe i karte za ostale sadržaje na Torniku.

Veliko interesovanje za zlatiborsku panoramsku žičaru 2
Foto: N.Kovačević

Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor, dodao je da će ove letnje sezone u fokusu biti promocija upravo te atrakcije, koja je i najveća investicija Opštine Čajetina.

„Doba korone je nametnulo i nove trendove koji će, verovatno, ostati u narednom periodu. Osim žičare, u fokusu interesovanja su zabavni sadržaji, pešačke i biciklističke staze, jahanje konja, kvadovi“, kazao je Živanović i najavio da će u avgustu, u centru Zlatibora, biti otvoren hotel površine od oko 4.000 kvadratnih metara.

On je ocenio da je prošlogodišnja sezona na Zlatiboru bila dobra i pored epidemije, kada su tri meseca bili zatvoreni ugostiteljski i drugi objekti, te da je poseta bila 2,5 odsto manja nego godinu ranije.

Veliko interesovanje za zlatiborsku panoramsku žičaru 3
Foto: N.Kovačević

„Zabeležen je pad poseta stranih turista, što je očekivano, ali u porastu su posete domaćih gostiju. Pošle godine bilo je 350.000 domaćih gostiju koji su ostvarili više od 1,2 miliona noćenja“, naveo je Živanović i najavio da će se tokom leta, ako to bude dozvolila epidemijska situacija, organizovati koncerti i druge manifestacije.

Očekuje se 30.000 gostiju dnevno

Živanović je rekao da se „veći broj turista beleži vikendima, kada ih dnevno bude do 20.000“, a potom dodao da se „od polovne jula do kraja avgusta očekuje i do 30.000 gostiju dnevno“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari