Velimir Ilić bez poziva za otvaranje autoputa Ljig – Preljina 1Foto: Medija centar

Predsedik Nove Srbije i bivši ministar građevinarstva Velimir Ilić nije dobio poziv za svečanost otvaranja autoputa Ljig – Preljina, koja je zakazana za ponedeljak u Takovu.

On u eksluzivnoj izjavi za Morava Info kaže da je očekivao da će biti pozvan na ceremoniju puštanja autoputa u saobraćaj, ali ističe da nije previše iznenađen postupkom službe protokola Vlade Srbije.

Kako je Ilić rekao ,  pozivnice za svečanost otvaranja dobili su portiri i čistačice po javnim preduzećima, ali njega  se kao čoveka koji je izneo taj projekat kada je bilo najteže izgleda nisu setili.

–  To je njihova bruka i sramota.  Ponosan sam što neću biti u tom društvu koji će se tamo naći da se promoviše. Oni pravi uvek su bili skrajnuti, a pojavljuju se statisti i sporedni igrači želji fotografisanja i aplauza prisutne publike. Kad su otvarali most Zemun – Borča zvali su bivšeg gradonačelnika Đilasa da se slika sa njima, a ja im očito nisam potreban kao podsetnik da sam pokrenuo projekat autoputa  – istakao je Ilić, piše Morava info.

Kako navode ,  podsetio je da su radovi na gradnji deonice autoputa od Ljiga do Preljine počeli krajem 2012. godine kada je on bio ministar.

– U to vreme urađena je projektna dokumentacija, utanačena sa Kinezima druga faza gradnje autoputa. Sve smo postavili na zdrave noge i bili smo šest meseci ispred roka, radili smo brzo i efikasno. Presrećan sam što su tada sve putarske firme bile na nogama, bili smo giganti u putnoj privredi i građevinarstvu. Ovo je izgleda vreme kada se mnogo priča, a rezultata je malo. Novoj garnituri želim puno uspeha, ali neka nešto naprave sami, a ne da se kite tuđim perjem – poručio je Velimir Ilić.

Lider Nove Srbije rekao je da ne veruje da će se ovo odraziti na odnos njegove stranke i SNS, kao i na njegov lični odnos sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari