Vesić: Kao u centru grada 1Foto: FoNet/Beoinfo (Arhiva)

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas naselje Braće Jugović u Obrenovcu, gde je u toku izgradnja fekalne kanalizacije sa crpnom stanicom, i istakao da je vrednost radova nešto manja od 77 miliona dinara, a da će posao biti završen krajem oktobra.

– Osim kanalizacije, biće izgrađena i fekalna crpna stanica, a ukupno će 124 porodice biti priključene na gradski kanalizacioni sistem, objasnio je Vesić, prenosi Beoinfo.

Vesić je najavio da će ove godine na gradsku kanalizacionu mrežu biti priključeno oko 1.000 obrenovačkih domaćinstava.

– U Obrenovcu se kanalizacija radi i u naselju Šljivici, gde su radovi pri kraju i sada sledi izgradnja crpne stanice, rekao je Vesić.

– Direkcija za građevinsko zemljište je ove godine izdvojila oko milion evra za obnovu bunara iz kojih se Obrenovac snabdeva vodom. Kada ti radovi budu okončani, Obrenovac će imati mnogo kvalitetnije vodosnabdevanje, naglasio je Vesić.

Vesić je rekao da se planira izgradnja pet fabrika za preradu otpadnih voda, kako kanalizacija ne bi išla direktno u reke, kao što je to sada slučaj.

– Naša politika, ali i politika Vlade Srbije, koju predvodi Aleksandar Vučić, jeste da se više ulaže u rubne delove Beograda. Građani koji žive ovde moraju da budu jednako važni kao i oni iz centra Beograda, rekao je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari