Vojvođanski front: "Srbijagas" u doba korone kupuje 10 novih automobila 1ilustracija Foto: Srbijagas

Vojvođanski front, blok političkih partija koji predvodi Liga  socijaldemokrata Vojvodine, smatra da nadležne državne institucije moraju da reaguju na odluku Javnog preduzeća „Srbijagas“ da u toku trajanja pandemije korona virusa kupe deset novih putničkih automobila.

Mediji su preneli da su ova vozila koštala gotovo 16 miliona dinara, a da se u  postupku javne nabavke javio samo jedan ponuđač.

Neshvatljivo je da u danima kada građani Srbije vode bitku sa teškom epidemijom ovo javno preduzeće, koje vodi jedan od lidera Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović, dragocena sredstva troši na „bogaćenje“ voznog parka, smatra Saša Šućurović, predsednik Izvršnog odbora LSV.

On dodaje da je skandal u vezi nabavke novih automobila još je veći ako se zna da je država Srbija nedavno oprostila „Srbijagasu“ 1,2 milijarde evra dugovanja.

Jasno je da se nedomaćinsko poslovanje u ovom preduzeću plaća novcem svih građana Srbije, a taj novac se troši na kupovinu luksuznih automobila.

Vojvođanski front podseća da u danima kada „Srbijagas“ troši sredstva građana Srbije, ti isti građani plaćaju skupo grejanje zbog visoke cene zemnog gasa.

Porodice u Srbiji izdvajaju i 30 posto svojih ukupnih prihoda da bi platili račune za grejanje. Ovakav odnos prema građanima naše zemlje je sramotan i najmanje što država može da uradi je da postavi pitanje odgovornosti rukovodstva „Srbijagasa“, navodi Šućurović, očekujući konkretne akcije države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari